Skip to content

Otvorenje izložbe “Vanishing Point” Želimira Fišića u Galeriji “Kat”

U organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istok u subotu, 25.3. s početkom u 18 sati u Galeriji “Kat” Kulturnog centra Osijek, bit će otvorena izložba “Vanishing Point” vinkovačkog akademskog slikara Želimira Fišića

Venina Markuš

Želimir Fišić ovom će samostalnom izložbom predstaviti ciklus radova pod nazivom „Vanishing point“. Iza naziva izložbe stoji pokretačka ideja umjetnika za ovu izložbu, a sadržana je u riječi nestajanje. Nestajanje i prolaznost života najstarije je pitanje koje postoji dugo kao i život sam, a slikarstvo Želimira Fišića progovara upravo o tom pitanju koje muči svakog čovjeka.

Riječima kustosice izložbe Dijane Ososlije: „U radovima je stalan motiv prolaznika, ljudske figure koja kao da se zatekla usred postapokaliptičnog prizora. Taj prizor čine eksterijeri gradilišta, automobilske i brodske olupine, prometna infrastruktura. Sam prolaznik nemoćan je usred zatečenog stanja te kao da niti ne pripada svijetu u kojem se trenutno našao. Taj svijet nije njegov svijet već kao da je dio nekog paralelnog svemira, u kojem supostoje on – prolaznik i vrijeme, koje kao da je stalo. Prizori pomalo podsjećaju na negativ fotografije, gdje slika još uvijek nije konačna, već je to neki međuprostor ili prostor međuslike.”

Izložba u Galeriji „Kat“ ostaje otvorena sve do 17. travnja, a posjetitelji ju, uz slobodan ulaz mogu pogledati svaki dan (osim nedjelje) od 10-20 sati.

Optimized by Optimole