Skip to content

Jubilarnih 100 godina NK „Olimpije“ Osijek: Slaven Belupo uveličat će proslavu

Osnivačka skupština Športskog društva Olimpija održana je 7. rujna 1923. godine, pa se taj datum bilježi kao početak djelovanja

Boris Markuš

Cjelogodišnje aktivnosti nogometnog kluba iz osječkog Donjeg grada – idu svojim tijekom. Paralelno sa sportskim stvara se i planira obilježavanje značajnog jubileja. Dobro, nekad bi takvim proslavama nazočili Dinamo i Hajduk, danas je u pitanju Slaven Belupo, i Zoran Zekić. Revijalna prijateljska tekma se treba odigrati 25.3. s planiranim početkom u 16:00 sati na sportskom centru NK Olimpija, dok se tijekom šestog mjeseca očekuju i veterani Hrvatskog nogometnog saveza. Prilika da na djelu vidimo negdašnje proslavljene nogometne vedete, zahvaljujući predsjedniku HNS-a, Marijanu Kustiću, i njegovim suradnicima. 

Veliko finale proslave nogometnog kluba sa sjedištem na Zelenom polju u osječkom Donjem gradu, odvit će se u devetom mjesecu, kada se očekuje koncert nekadašnje pjevačica grupe Colonia na glavnom igralištu, povodom 100. obljetnice, NK Olimpija. U međuvremenu kreče se u projekt obnove sportskih terena, rasvjete i sanacije tribine, gdje će se pritom postaviti privremena montažna za četrdesetak osoba. Cilj je podići razinu sportske infrastrukture u Sportskom centru, ali ne samo za nogomet nego i druge sportove. 

See also  Marko Perković Thompson stiže u Našice