Skip to content

Izvođačima Aquarius Recordsa više od 20 nominacija za nagradu Porin

Uzbudljiva 2022. godina u kojoj je za izdavačku kuću Aquarius records izašao niz odličnih izdanja sinoć je okrunjena s preko 20 nominacija za nagradu Porin

Najviše razloga za slavlje imao je jazz majstor, trubački virtuoz i član Cubisma – Davor Križić koji je s Jazz orkestrom HRT-a za album “Insite” nominiran u kategoriji Najboljeg albuma jazz glazbe koji producentski potpisuje s Igorom Geržinom. Album je nominiran i u kategoriji Najbolja snimka albuma koju potpisujeEmir Altić. “Waltz Through the Night” autora Davor Križića nominirana je za Najbolju skladbu jazz glazbe, a Davor Križić s Jazz orkestrom HRT-a sa skladbom “To the Lite” konkurira u kategoriji Najbolje izvedbe jazz glazbe.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Marko Bošnjak i mlada glazbenica Miach, a nominaciju za pjesmu godine dobili su Eni Jurišić i Matija Cvek za pjesmu “Trebaš li me”. Ista je pjesma nominirana i za najbolji video broj,  za režiju Benjamina Strikea, kao i za najbolju vokalnu suradnju.

Nominaciju za Najbolju mušku vokalnu izvedbu osvojili su Dino Jelusić za skladbu „Ti to dobro znaš“ i Massimo za skladbu „Zamisli“, a Massimov posljednji hit nominiran je i za pjesmu godine.

Nominirani u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom su Detour sa skladbom „Nekad je bilo bolje“.

U kategoriji Najboljeg albuma elektroničke glazbe nominirani su Pocket Palma s albumom „Atomi Rework“ i Aklea Neon s albumom „Dođi na joji“ na kojem se nalazi nekoliko naših snimaka.”

U kategoriji Najboljeg albuma s raznim izvođačima nominirana je Lana Čulig za kompilaciju Femme nouvelle vol 3.

Za producenta godine nominiran je Ivan Pešut i za snimke Nike Turković i Stele Rade.

Za Najbolji instrumentalni album (izvan klasične i jazz glazbe) nominiran je Gojko Tomljanović za album Point of View” istoimena skladba nominiranje za Najbolju instrumentalnu skladbu, a Diana Tomljanović dobila je nominaciju za Najbolje likovno oblikovanje tog albuma.
Nominaciju za Najbolju Jazz skladbu dobili su Elvis Stanić Group za skladbu “Dreamland”  s albuma “Insomnia”.

Ponosni smo n na naše izvođače Sanja, Marinko i Zec koji su nominirani za pjesmu “Dani koji sjaje” koja je objavljena u suradnji s grupom Pavel. Pjesma je nominirana za najbolju vokalnu suradnju i pjesmu godine.

Čestitke svim nominiranima i puno sreće na dodjeli!.

Optimized by Optimole