Skip to content

Okupljanje Ženske seniorske reprezentacije za posljednju kvalifikacijsku utakmicu za EP

Pred Ženskom seniorskom košarkaškom reprezentacijom Hrvatske je novi i posljednji ciklus kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se u lipnju ove godine igrati u Sloveniji i Izraelu

Boris Markuš

Reprezentacija se u nedjelju, 5. veljače 2023. okuplja u Zagrebu, a već 9. veljače s početkom u 18:00 u Beogradu igra posljednju kvalifikacijsku utakmicu protiv aktualnih europskih prvakinja iz Srbije.

Izbornik reprezentacije Stipe Bralić pojašnjava detaljnije: “U četvrtak nas u Beogradu očekuje izazovna i teška utakmica protiv europskih prvakinja i jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. Okupljamo se u nedjelju navečer i nakon dva dana treninga u srijedu ujutro putujemo u Beograd. Nažalost, zbog ozljeda su otkazale Periša, Dedić i Dojkić, još od prije su zbog teških ozljeda u klubovima van rotacije standardne reprezentativke Petrak i Marić, nadam se da nakon subotnjih utakmica nećemo imati novih problema i da ćemo odigrati hrabru i dobru utakmicu.”

A kakva je situacija u kvalifikacijskoj skupini?

“Pobjedom u Vukovaru protiv Bugarske smo osigurali drugo mjesto u skupini, ali s obzirom na sustav natjecanja kojim iz osam skupina dalje idu četiri najbolje drugoplasirane, eventualnom pobjedom bi kao drugoplasirani s rezultatom 3-1 imali siguran plasman, dok bi s minimalnim porazom i rezultatom 2-2 bili u igri do kraja. U tom slučaju ovisimo o puno rezultata drugih utakmica koje se igraju u četvrtak i iduću nedjelju kad smo mi slobodni. Većina igračica igra u dobroj formi u svojim klubovima, a mi to trebamo u dva dana uklopiti u jednu cjelinu, dati maksimum i odigrati što bolje protiv renomiranog protivnika koji ima velik broj kvalitetnih igračica sa značajnim iskustvom igranja i osvajanja medalja u reprezentaciji, kao i višegodišnjim iskustvom igranja u Euroligi”, kazao je izbornik Bralić.

POPIS 14 REPREZENTATIVKI – KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO, VELJAČA 2023.

ANDRIJANA CVITKOVIĆ – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska

MATEA TADIĆ – Mithra Castors Braine, Belgija

ANA-MARIJA BEGIĆ – Allianz Geas S.S.Giovanni, Italija

MIA MAŠIĆ – trenutno nema klub

SHAVONTE ZELLOUS – Cankaya Spor club, Turska

ANA VOJTULEK – BEAC Ujbuda, Mađarska

See also  Nogomet: Hrvatska pobijedila Estoniju

SARA BORIĆ – PF Umbertide, Italija

MARTA OSTOJIĆ – ŽKK Zagreb

CARMEN MILOGLAV – ŽKK Ragusa

ANĐELA STRIZE – ŽKK Medveščak

ANA MANDIĆ – Pieštanské Cajky, Slovačka

IVA SLONJŠAK – Saint Amand Hainaut Basket, Francuska

PATRICIA BURA – Lointek Gernika Bizkaia, Španjolska

LORENA MOLNAR – Brixia Basket, Italija

Okupljanje-zenske-repke
Okupljanje-zenske-repke – Foto: Marin Sušić