Skip to content

ULUPUH organizator kreativnih radionica za osobe treće životne dobi

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti – ULUPUH nositelj je EU projekta pod nazivom „54+ online“ u sklopu kojega su organizirane kreativne radionice iz područja primijenjenih likovnih umjetnosti, namijenjene osobama treće životne dobi a voditelji radionica su ULUPUH-ovi članovi – profesionalni umjetnici. Prve radionice su krenule u jesen prošle godine, a trajat će do svibnja 2023.

Katarina Dimšić

Nakon radionica izrade predmeta od filcane vune, keramike i lutaka u tijeku su prijave za sljedeće radionice: izrada nakita pod nazivom Kovanje i kovine koju vodi umjetnica Julijana Rodić Ozimec, čiji se nakit može pronaći u suvenirnica muzeja diljem Hrvatske. S poznatom hrvatskom dizajnericom Milenom Rogulj na radionici Novi hrvatski krpež 2 izrađuju se i ukrašavaju modni dodaci inspirirani tradicijskom baštinom, a kako izgraditi modni stil te kako se modno i ekološki osviješteno oblačiti prikazat će modne dizajnerice Jadranka Hlupić Dujmušić i Petra Krpan. Sve radionice su besplatne pa pozivamo zainteresirane kreativce diljem Hrvatske da kontaktiraju ULUPUH putem e-mail adrese: 54plusulupuh@gmail.com.

U pripremi su i radionica stvaranja priče pokretom i na samom kraju radionica izrade fotografija devetnaestostoljetnom tehnikom cijanotipijom. Detaljni raspored i kalendar te opis radionica nalazi se na poveznici: https://54plus.ulupuh.hr.

Projekt je ugovoren u okviru poziva Umjetnost i kultura online te sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda. Projektom se želi aktivno uključiti osobe starije od 54 godine u društvo, a kako je uvjetovan pandemijskim okolnostima, polaznici online radionica u isto vrijeme razvijaju kreativnu svijest, kao i informatičku pismenost. Također, na ovaj način omogućeno je sudjelovanje na radionicama zainteresiranima iz bilo kojeg dijela Hrvatske.

See also  Sve o 47. ZILIK-u / Program