Skip to content

Teleportirajte se na čarobno putovanje s jednom od najtalentiranijih mladih svjetskih umjetnica

I putovanje od tisuću kilometara počinje prvim korakom. (Lao Tzu)

Ovih se dana u hrvatskim knjižarama pojavila prekrasno ilustrirana knjiga Sunce, more i zvijezde hvaljene ilustratorice Iulije Bochis (@iuliastration) u kojoj nas, kako se navodi u opisu knjige, autorica vodi na iscjeljujuće duhovno putovanje. Dojmljiva vizualna priča o potrazi za unutarnjim mirom i samospoznajom ispripovijedana je s pomoću smirujućih i jedinstvenih ilustracija.

Marina Đarmati

Iulia Bochis rumunjska je umjetnica koja živi i radi u Švicarskoj. Planetarnu popularnost stekla je zahvaljujući Instagram stranici @iuliastration, a na kojoj redovito objavljuje ilustracije inspirirane „čarolijom života i iskrom ljudske ljubavi i kreativnosti“.  Sve je počelo ne tako davne 2019. godine, kada je Iulia, nakon završetka studija, odlučila putovati svijetom, pritom se najviše zadržavši u Aziji. Cijelo je to vrijeme, kako navodi, ondje vodila neku vrstu ilustriranog dnevnika koji joj je poslužio kao svojevrsna kronika vlastitog unutarnjeg rasta. Godinu dana kasnije iz svog je studija u Švicarskoj počela objavljivati radove na Instagramu – ilustracije popraćene kratkim inspirativnim porukama – gdje ju je u vrlo kratkom roku počelo pratiti više od pola milijuna ljudi iz cijeloga svijeta. Do danas se ta brojka popela na više od 630 000 pratitelja. Dakako, uočili su je i veliki književni agenti i izdavači, pa je tako Iulia sklopila ugovor o objavljivanju knjige s poznatom izdavačkom kućom Penguin. Za objavljivanje knjige ubrzo su se zainteresirali i brojni veliki inozemni izdavači, a prava su otkupljena i u Hrvatskoj, gdje se za njezino objavljivanje pobrinula izdavačka kuća Stilus. Knjigu je na hrvatski prevela Lada Furlan Zaborac.

„Prekrasna knjiga Iulije Bochis naišla je na zasluženo oduševljen prijem kod međunarodnih izdavača, koji su se odreda na prvi pogled zaljubili u emocionalnu snagu Iulijinih ilustracija i riječi“, navode iz britanske podružnice Penguina.

Služeći se drevnom mudrošću i izrekama mislilaca i autora iz cijeloga svijeta – od Lao Tzua i Rumija do Emily Dickinson – kako bi naglasila dojmljivo vizualno pripovijedanje, knjiga Iulije Bochis pripovijeda bezvremenu priču o osobnom rastu i duhovnom iscjeljenju. Nema sumnje da će pronaći put do brojnih srca, o vjerujemo da će se posebno svidjeti ljubiteljima Stilusovih autora poput Jamesa Norburyja, Rupi Kaur i Anthonyja de Mella.

See also  Skincare uređaj koji će vam pružiti osjećaj topline u zimskim danima