Skip to content

Bavarski kolač od šljiva

Bavarski kolač od šljiva. Vrlo jednostavno za pripremu. Potrebno je samo 50 minuta i možete uživati u ukusnom kolaču!

Trebat ću:
Maslac – 100 grama
Šećer u prahu – 75 grama
Vanilin – 1 žličica
Pileće jaje – 1 komad
Kiselo vrhnje – 1 žlica
Limunova korica – 1 žličica
Brašno – 400 grama
Šljive – 300 grama
Šećer – 1 žlica

Kuhanje:
Prvo pripremim tijesto. Da biste to učinili, ulijte šećer u prahu, vanilin u meki maslac i miješajte dok ne postane glatko. Nakon toga razbijem jedno jaje, stavim 1 žlicu kiselog vrhnja, naribam limunovu koricu i opet promiješam. U dobivenu tekuću smjesu prosijte brašno i zamijesite tijesto.
Gotovo tijesto razvaljam i prebacim u posudu za pečenje, prethodno namazanu maslacem.
Šljive prerežem na pola i izvadim im koštice. Zatim rasporedim šljive u kalup s tijestom i pospim šećerom odozgo.
Pitu pečem u prethodno zagrijanoj pećnici 30-40 minuta na temperaturi od 190 stupnjeva.
Bavarska torta od šljiva je spremna!

Uživajte u jelu!