Skip to content

Duša na platnu-ljudima i gradu na Interlieru – plakat i katalog izložbe Snježane Novotny Muzej planinarstva predstavio na izložbi muzejske knjige

Slikarica Snježana Novotny, pasionirana obožavateljica književnosti, pjesnikinja i pisateljica kratkih priča, ne krije radost zbog odabira ivanečkog Muzeja planinarstva da se upravo kroz katalog i plakat s njezine izložbe predstave na izložbi muzejske knjige koju organizira Muzejski dokumentacijski centar u sklopu Međunarodnog sajma knjige Interliber

Kako prenosi službeni portal Grada Ivanca ivanec.hr, Muzej planinarstva ove godine sudjeluje na izložbi muzejske knjige koju organizira Muzejski dokumentacijski centar u sklopu Međunarodnog sajma knjige Interliber.

Međunarodni sajam prilika je i za prezentaciju novih muzejskih izdanja iz svih dijelova Hrvatske. 

Na ovogodišnjoj, 41. izložbi izdavačke djelatnosti hrvatskih muzeja i galerija predstavlja se 109 muzeja iz 60 hrvatskih gadova s ukupno 516 novih naslova među kojima su muzejski vodiči, katalozi povremenih izložbi, monografije, muzejske slikovnice i dr.

Muzej planinarstva predstavlja se deplijanom i plakatom izložbe „Duša na platnu – ljudima i gradu“ Snježane Novotny r. Ronta. 

Podsjećamo, izložba slika „Duša na platnu – ljudima i gradu“ održana je od 3. lipnja do 10. srpnja 2022. godine u organizaciji Grada Ivanca i Muzeja planinarstva. Riječ je o prvoj samostalnoj izložbi umjetnice u rodnom gradu Ivancu, gdje je provela djetinjstvo.

U popratnom deplijanu izložbe ukratko je predstavljeno dvadeset i pet izloženih slika, tematika i tehnike stvaranja te djelovanje same umjetnice. Tekst deplijana zajednički su osmislile autorica izložbe Snježana Novotny r. Ronta te kustosica Ana Škriljevečki. Za dizajn i tisak deplijana te najavnog plakata izložbe zaslužan je Grafički studio MIMI Ivanec.

Izložba muzejske knjige može se razgledati od 8. do 13. studenoga na štandu Muzejskog dokumentacijskog centra u šestom paviljonu Interlibera na Zagrebačkom velesajmu.

Elektronički katalog izložbe u kojem su popisani svi sudionici dostupan je na mrežnim stranicama MDC-a. Autor: Ivanec.hr

mala retrospektiva

Miro Gavran - Profesorica iz snova

Miro Gavran - Profesorica iz snova / 9. izdanje Profesorica iz snova je roma...
29th Jul 2023

Dar iz Cockleberry Baya

Ljetna preporuka za čitanje u hladu ? Lidija Krvarić Dar iz Cockleberry B...
09th Jul 2022