Skip to content

Clase de biología y otros poemas – u Španjolskoj objavljena knjiga Pere Pavlovića

Nakladnička kuća Kataleni 2000 S. L. sa sjedištem u Barceloni, u svojoj je biblioteci Poiesis Forum krajem listopada objavila knjigu Pere Pavlovića Clase de biología y otros poemas (Sat biologije i druge pjesme)

Na španjolski ju je prevela i predgovor napisala hispanistica Željka Lovrenčić, uredio ju je Jordi García Jacas a financijsku potporu za prijevod dalo je Ministarstvo kulture RH. Knjiga sadrži šezdesetak pjesama iz Pavlovićevih zbirki Sat biologije i Prirodoslovlje.

U predgovoru naslovljenom „Pjesnik ljubavi i vjere“, Lovrenčić između ostalog ističe: „Mogli bismo reći da su ovdje okupljene pjesme ljubavi i nade, radosti i vjere. Pjesnik smatra da svaki čovjek ima unaprijed određenu sudbinu, križ koji nosi dok korača svojim životnim stazama. On mu krči put prema svjetlosti i dobru. Jer, samo ako na našemu životnom putu činimo dobro i drugim bićima nudimo toplinu i ljubav, čeka nas vječnost puna svjetlosti – zaključuje. No, čovjekov životni put nije jednostavan: često je posut nedaćama i preprekama u vidu boli i kušnji“.

Ovo je četvrta knjiga nekoga hrvatskog autora objavljena u ovoj nakladničkoj kući u prijevodu Željke Lovrenčić koja će je uskoro predstaviti i u Čileu.

See also  Vedri dani