Skip to content

U ODAJAMA VINA, ZDRAVICA ZA BILOSNIĆEV JUBILEJ OBILJEŽEN U OSIJEKU

U Mjesecu hrvatske knjige u Osijeku pod  naslovom „U odajama vina, zdravica za jubilej“ upriličeno je obilježavanje životnog i umjetničkog jubileja književnika i slikara Tomislava Marijana Bilosnića

U četvrtak, 3. studenoga 2022. godine u Poetry caffeu Magis u Osijeku, u organizaciji Akademije za umjetnosti i kulturu u Osijeku i Ogranka Matice hrvatske Osijek, predstavljana su Izabrana djela Tomislava Marijana Bilosnića, a potom je, u nazočnosti mnogobrojnih uzvanika i publike, izveden lutkarski recital Bilosnićevih odabranih pjesama o vinu i ljubavi.

Izabrana djela T. M. Bilosnića predstavila je izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, sa Sveučilišta u Zadru, a u predstavljanju ovog autora sudjelovale su i izv. prof. dr. sc. Sanja Tatjana Ileš, sa Sveučilišta u Osijeku, te Iris Tomić i Lorana Kalazić Jelić, asistentice na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, kao i studentica iste Akademije Matea Bartulović.

Odabrane Bilosnićeve pjesme s animacijom lutaka izveli su studenti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku: Gabriela Redžić, Mathilda Vukosavljević, Domagoj Pintarić i Matko Trnačić. Moderatorica čitanja bila je Matea Bartulović.

Program, u kojemu se nazdravljalo s vinima poznate slavonske Vinarije Siber, uz mnogobrojnu publiku, pratili su i ugledni sveučilišni profesori, kazališni djelatnici i književnici, koji žive i djeluju u gradu Osijeku. Svojom pozdravnom riječi „U odajama vina“ i pjesmom „Odisejeva zdravica“, svima se na kraju obratio i Tomislav Marijan Bilosnić, svestrani hrvatski umjetnik, književnik i slikar, koji ove godine obilježava svoju 75. godišnjicu života i 55. godina iznimno plodna umjetničkog rada.      

See also  T.M. Bilosnić - Pjevanje svetom Ivanu od Križa