Skip to content

Prozračni ciklus ulja i tekućih akrila Mladena Žunjića

Novi ciklus ulja i tekućih akrila Mladena Žunjića prezentira omiljene autorove motive u mirnijoj  atmosferi, u situacijama mirovanja i promišljanja

Miroslav Pelikan

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, u posljednjih nekoliko godina ističe se na domaćoj umjetničkoj sceni, ponajprije svojim osobitim, originalnim  pristupom u kreiranju djela i naravno svojim nadahnutim, strastvenim kontinuiranim radom u stvaranju impozantnog opusa niza ciklusa, najvećim dijelom na velikom formatu u platna, u ulju i akrilu

Nedavno je zaokružio rad na ciklusu ulja i tekućih akrila na platnu velikih dimenzija (110 x 90 cm), definirajući ponešto drugačiji izraz i dobijajući izrazitu prozračnost struktura niza motiva koji se uspješno izmjenjuju na slikama.

Nježne pastelne boje određene su brojnim krugovima, kružnicama, vrtnjama koje paralelno žive u istome proistoru, u istome svijetu, u istome zamišljaju, tvoreći čudesnu pojavnost života i svakodnevnog i fantastičnog.

Višestrukost pojava ili opetovanost kretanja ili formi, u stalno izmjeni, ciklično ili posve nepravilno, volumen u mijenjanju, u ovom slučaju, energija je odmjerena, primirena no i dalje vidljiva i opipljiva.

Koloristički nježno slikar bilježi sjećanja na osobna putovanja u nepoznato uz dozu izrazite pustolovnosti, nastojeći prenijeti na platna kompleksnost svojih razmišljanja i emocija.

Novi ciklus ulja i tekućih akrila Mladena Žunjića prezentira omiljene autorove motive u mirnijoj  atmosferi, u situacijama mirovanja i promišljanja.

See also  "Mapiranje tijela - transformacije" autorica Jadranke Hlupić Dujmušić i Petre Krpan