Skip to content

Mario Gucić, predsjednik Golf kluba Ban Jelačić: Veliki su potencijali golfa u Hrvatskoj, ali nisu prepoznati

Golf klub Ban Jelačić u Zaprešiću organizirao je protekli vikend tradicionalni 18. memorijalni turnir “Ban Jelačić kup 2022.” koji je prvenstveno posvećen svim preminulim članovima kluba

Zanimljivo je kako mi kao turistička zemlja ignoriramo ovaj sport s kojim bi se mogla produžiti turistička sezona

Mario Gucić, predsjednik GK Ban Jelačić Zaprešić, slaže se s prethodnom konstatacijom: “Imamo praktično dva golf terena dok zemlje u okruženju imaju od 20 do 200 golf terena i koje su to prepoznale kao granu gdje se isplati ulagati. Međutim, kod nas je percepcija loša, ne znam radi li se o vodećim ljudima golf saveza ili o politici. To je jedan prekrasan sport, najmasovniji u svijetu, odmah uz nogomet. Ovdje pokušavamo raditi s mladima, da se djeca već od ranih nogu sljube s prirodom, a ne da su cijelo vrijeme u kući ispred kompjutora i mobitela. To je sport gdje se, praktično može cijeli život sudjelovati i još drugih benefita golf donosi… …”.

S Gucićevim gledištem slaže se i Želimir Fajtl, član IO Hrvatskog golf saveza: “Problem je u zakonskoj regulativi koja nije podešana kako bi trebala biti, da omogući investitorima ulaganje u golf igrališta i da ta igrališta privuku nove igrače i nove ljude… …”.

Cijeli intervju s gospodinom Gucićem i gospodinom Fajtlom pogledajte na videu Televizije Zapad od 15:30 minute:

Fotogalerija: Golf klub Ban Jelačić Zaprešić / Facebook

See also  Preminuo zaprešićki kipar i slikar Dragutin Grgas-Beli