Skip to content

Otvorenje izložbe Anamarie Pekšić u Galeriji Crta

Galerija Crta (Švarcova 18, 1. kat) Vas poziva 26.10.2022. u 19 sati na otvorenje prve samostalne izložbe Anamarie Pekšić – Crteži..

“Ova je mini-serija crteža nastala prema uzoru na žanr-scene Johannesa Vermeera i Georgesa de La Toura. Za razliku od izravnog i provokativnog, ali opet tajanstvenog pogleda Djevojke s bisernom naušnicom, oči ovih likova zrcale se u nekom unutarnjem ogledalu o čijem odrazu možemo samo nagađati, a upravo je to ono što pobuđuje maštu i zanimanje promatrača. Što se tiče vještine i kvalitete izrade rada, kao i uvijek pokušala sam obratiti pažnju na svaku liniju i postići odmjerenu ravnotežu punina i praznina. Sve su tri poze neusiljene i prirodne, gledane gotovo voajerskim okom koje postaje dijelom intime pojedinca, ali u plemenitoj i dobronamjernoj želji bilježenja jednog trenutka koji protivno svojoj prirodi na ovaj način produžuje svoj vijek.”, o svom radu piše Anamaria Pekšić.

Izložbu možete razgledati do 9.11.2022.

Radujemo se Vašem dolasku!

Program je financiran od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba.

See also  KIC: Druženje uz zatvaranje izložbe Devedest druga mu je godina tek