Skip to content

Koncert violinističko-klavirskog dua: violinistice Natalie Moiseeve i pijanista Ivana Koneva

KLAVIRSKO-VIOLINSKI DUO IVANA KONEVA I NATALIE MOISEEVE U SUBOTU U KULTURNOM CENTRU OSIJEK!

Venina Markuš

Svjetski glazbeni par- pijanist Ivan Konev i violinistica Natalia Moiseeva, održat će koncert u subotu, 22. listopada s početkom u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek. Na koncertnoj pozornici, kombinacija klavira i violine, pijanističke i violinističke virtuoznosti garancija je za glazbeni užitak, a posebno kad je u izvedbi dvoje sjajnih glazbenika koji profesionalno i privatno, individualno i zajedno – funkcioniraju kao par/duo.

Osječka će publika u subotu, 22. listopada u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek imati priliku uživati u koncertu pijanista Ivan Koneva i violinistice Natalie Moiseeve. Na koncertnom repertoaru naći će se djela Coplanda, Kosenka, Silvestrova, Corigliana… u izvedbi ovih dvaju glazbenika. Violinistica Natalia Moiseeva glazbeno je obrazovana na prestižnom moskovskom glazbenom konzervatoriju Čajkovski, kao i Ivan Konev koji je klavirsko umijeće brusio kod nekih od najistaknutijih predstavnika ruske škole sviranja klavira. Oboje strastveni izvođači i majstori svojih instrumenta, od 1998. svoju su suradnju počeli kao kao studentski kolege i nastavili, ali i produbili, sve do danas. Aktivno nastupaju u Sjedinjenim Državama i inozemstvu na koncertima solističke i komorne glazbe, prikazujući pritom ne samo standardnirepertoar, već i novoskladana ili rijetko izvođena remek-djela glazbene literature. Zajedno djeluju u renomiranom Triju St. Croix s poznatom violončelisticom, profesoricom glazbe na College of Liberal Arts Sveučilišta u Minnesoti, Tanyom Remenikovom. Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Subota, 22.10.2022. / 20.00 sati

Kulturni centar Osijek

NATALIA MOISEEVA, violina

IVAN KONEV, klavir

Program:

Viktor Kosenko: Sonata za violinu i klavir, op. 18

Aaron Copland: Sonata za violinu i klavir

Valentin Silvestrov: Sonata za violinu i klavir „Post scriptum“

John Corigliano: Sonata za violinu i klavir

Valentin Silvestrov: Dvije skladbe za violinu i klavir

Lera Auerbach: Speak, Memory, minijatura za violinu i klavir

See also  Ekipa portala Akademija-Art Zagreb na praizvedbi predstave ”Djedova priča” u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića