Skip to content

Najljepši hrvatski dvorci i utvrde / Poziv na promociju knjige

Pozivamo vas na promociju knjige „Najljepši hrvatski dvorci i utvrde“ u ponedjeljak 24. 10. u 18 sati u Kavani Lav (Opatička ul. 2)

Marko Hadjur

Ljepota naše domovine sazdana je od brojnih sitnih dijelova koji zajedno tvore čudesan mozaik. Otoci, planine, rijeke, gradovi, ljudi i običaji njegovi su neizostavni kamenčići, no poseban sjaj daju mu fortifikacijski objekti. Burna stoljeća hrvatske prošlosti, koja su Hrvatsku smjestila na granično područje velikih carstava, ostavila su nam mnoge kule, utvrde, zidine i ostale tipove obrambene arhitekture. S druge strane, u ljepoti naše zemlje uživali su i naši preci, pa su pojedinci podigli neke od najreprezentativnijih rezidencijalnih objekata čijim se veličanstvenim izvedbama divimo i danas.

U ovoj nas knjizi autor teksta Hrvoje Kekez te autori fotografija Roman Avdagić i Dario Žagar vode u svijet najljepših stotinu hrvatskih dvoraca i utvrda – svijet isprepleten legendama, ali ponekad i ne tako bajkovitim događajima. Putovanje od Baranje preko svih hrvatskih regija do Konavala zastaje na upravo onim lokalitetima koji su ne tako davno bili ili poprišta velikih opsada i bitaka ili, pak, mjesta ugodnoga, ladanjskog života. Stotinu je razloga da ih bolje upoznate…

Na promociji sudjeluju:

Hrvoje Kekez, autor teksta

Roman Avdagić, autor fotografija

Dario Žagar, autor fotografija

Vid Jakša Opačić, urednik

Marko Hadjur, moderator

See also  Predstavljena knjiga dr. Esther Gitman „Alojzije Stepinac Pillar of Human Rights“