Skip to content

Grad Osijek pobjednik je ovogodišnje nagrade HTZ-a u kategoriji najuspješnije kontinentalne destinacije gradskog turizma

Samo Pozitiva – Izvor: Grad Osijek – Osijek je najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma!

Venina Markuš

U sklopu tradicionalnog turističkog susreta Dani hrvatskog turizma, grad Osijek proglašen je najuspješnijom kontinentalnom destinacijom gradskog turizma. Nagradu je preuzeo osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je zahvalivši na priznanju istaknuo kako je nagrada rezultat rada svih osječkih turističkih djelatnika, ugostitelja, ali i građana koji grad čine autentičnom destinacijom.

Da je Osijek doista najuspješnija kontinentalna destinacija gradskog turizma svjedoče i brojke koje, kako je izvijestio gradonačelnik Radić, strelovito rastu:

– Ovogodišnji rujan je u noćenjima bolji za čak 30 posto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. I za prošlogodišnji Advent, Uskrs, pa do tek završenih ljetnih mjeseci oboreni su dosadašnji rekordi po broju dolazaka i noćenja – rekao je gradonačelnik dodajući da se ulaže i u turističku infrastrukturu.

– Obnovili smo bazene na osječkoj Copacabani koje je u mjesec i pol dana posjetilo više od 30.000 kupača. Uredili smo i dravsku plažu na Kopiki. Obnavljamo povijesnu jezgru Tvrđu koja će uskoro ponovno postati biser osječkog turizma. Gradimo koncertnu dvoranu. Kreće i velika obnova osječke Zračne luke, a šetnica uz Dravu, naša Promenada, za godinu dana kad spojimo Donji i Gornji grad postat će najduža šetnica u ovom dijelu Europe. Obnovili smo i pješački most koji je simbol Osijeka i omiljeni foto-point naših gostiju – kazao je gradonačelnik Radić.

Naglasio je kako izvrsnim rezultatima pridonose i brojni te dobro organizirani sportski događaji, kulturne i zabavne manifestacije.

– Jer takav Osijek jest, grad sporta, grad kulture i zabave, grad ukusne hrane, dobrih vina i autentičnih druženja. Grad parkova, šetnji, bicikala, dobrih i otvorenih ljudi, koji je ugodan u svako godišnje doba. Grad koji nema sezonu već dobru cjelogodišnju dinamiku, od natjecateljskog adrenalina na sportskim terenima, preko ljetnih osvježenja na Kopiki, do unutarnje topline adventa – zaključio je osječki gradonačelnik.

Uz Osijek, Slavonija (svih pet slavonskih županija) proglašena je najuspješnijom destinacijom ruralnog turizma.

See also  Obilježavanje Dana narcisa – posvećeno oboljelima od raka dojke

Dani hrvatskog turizma, koji se ove godine održavaju 6. i 7. listopada, predstavljaju najveći skup turističkih djelatnika u Hrvatskoj, a ovogodišnji domaćini su Šibensko-kninska županija i grad Šibenik.

FOTO Grad Osijek