Skip to content

Vukovar častan domaćin 26. Državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH

Sada je i službeno: Podružnica Sisačko-moslavačke županije naredne godine domaćin ove manifestacije

Boris Markuš

Na svečanom otvaranju u Vukovaru obratili su se vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, dožupan vukovarsko-srijemski Franjo Orešković, potom general-pukovnik Slavko Barić, predsjednik UDVDR RH i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH.

“U cilju očuvanja istine o tome što se dogodilo u Hrvatskoj i prenošenju istine o velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, ovi naši susreti imaju ogroman značaj”, kazao je ministar Medved na otvorenju natjecanja “Vukovar 2022”, na kojem je sudjelovalo više od 800 hrvatskih branitelja iz svih županija, plus Grad Zagreb. Tim povodom kod Križa na ušću Vuke u Dunav i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Sudionici 26. državnog športskog natjecanja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata „Vukovar 2022“ nadmetali su se u osam sportskih disciplina.– boćanje, streljaštvo, sportski ribolov, šah, stolni tenis, električni pikado za žene, kartaškim igrama beli i briškuli, te kuglanje, a dragovoljci i veterani svoju snagu, umijeće i vještine odmjerili su na području Vukovara, Nuštra i Vinkovaca. Ukupni pobjednik susreta je ekipa Vukovarsko-srijemske županije, drugo mjesto pripalo je Zagrebačkoj županiji, a treće Sisačko -moslavačkoj županiji. UDVDR Ogranak Velika Gorica predstavljao je Zagrebačku županiju.

FOTO UDVDR Podružnica Varaždinske županije