Skip to content

Veslački klub IKTUS Osijek organizira „Miholjsku regatu Osijek 2022.“

130 godina veslanja u Osijeku i 50 godina imena Iktus uz Miholjsku regatu i Iktus Challenge

Boris Markuš

Regata će se održati 8. listopada 2022. godine na rijeci Dravi kraj Osijeka, utrke će se održavati na tekućoj vodi nizvodno, na stazi koja nije obilježena albano sistemom. Pravo nastupa imaju svi veslački klubovi s područja Republike Hrvatske, kao i pozvani klubovi iz inozemstva. Veslačice i veslači seniori, juniori (A i B) natječu se na stazi dužine 2000 metara. Kadeti i veslači veterani natječu se na stazi dužine 1000 metara. Ako u nekoj od disciplina bude prijavljeno više od 6 čamaca formirat će se dvije grupe. Sudačku službu organizira predstavnik sudaca HVS-a, glavni sudac regate.

Klubovi su uz prijave natjecanja obavezni dostaviti ime delegata. Delegat mora posjedovati punomoć kluba koji zastupa. Sastanak Regatnog odbora s delegatima sudjelujućih klubova održat će se u SUBOTU, 8. listopada 2022. u prostorijama VK „Iktus“, s početkom u 11:00. Sjednici su obavezni prisustvovati svi delegati.

Natjecatelji su obvezni nastupiti u klupskom dresu i jednoobrazno odjeveni.

Za osvojena prva tri mjesta u finalnim utrkama dodjeljuju se medalje.

Parkiralište za prikolice koje transportiraju čamce, kao i za čamce, nalazi se u prostoru oko kluba. Sva ostala vozila ne smiju biti parkirana u tom prostoru. Postolja za držanje čamaca osiguravaju sudionici sami. Brojevi na čamcu mogu se iznajmiti uz kauciju od 50 kn po broju. Svi sudionici natjecanja moraju znati plivati, biti liječnički pregledani i osigurani. Svi sudionici u natjecanju sudjeluju o vlastitom riziku. Organizator, njegovi suradnici i opunomoćenici ne prihvaćaju nikakvu odgovornost za bilo kakav gubitak, štetu, krađu ili nezgodu nastalu iz bilo kojeg razloga.

U 17,00 sati počinje IKTUS CHALLENGE.

Prijave za natjecanje moraju biti dostavljene na online obrascu: https://forms.gle/sNMZ7xsY92bhi82U9

• najkasnije do srijede 5. listopada 2022. do 12:00 sati.

• Stanje prijava i ostale potrebne informacije klubovi će dobiti u najkraćem mogućem roku.

See also  Tenis: Fed kup - Naše pobijedile unatoč predaji Petre Martić
mala retrospektiva