Skip to content

Aktivni hedonizam – 21. Čepinski suncokreti uz osječku manifestaciju HeadOnEast i tradicionalni Sajam antikviteta

Cipelice lutalice, cipelice šetalice by Venina, Hedonizam je u Slavoniji i Baranji

Prvi dan sveobuhvatnog turističkog i zabavnog vikend programa izmamio je na ulice mnoštvo hedonista. Imale smo sreće. Kiša nas je zaobišla. Čepinske suncokrete učinili su zanimljivim, svojim glazbeno-scenskim programom, čepinske osnovne škole i dječji vrtić, kao i udruge iz općine Čepin. Besplatne porcije fiša u čepinskom carstvu, novih boja okusa i mirisa, razgrabljene su bile i prije same podjele pučanstvu. Gužvalo se na sve strane. Prikladna prodaja kolača i inih slasnih uradaka mlađahnih prodavača za njihove školske potrebe, polučila je punim uspjehom. S neskrivenim ponosom na dječjim licima. Štandove vrijedi doći pogledati. Ipak, trebalo se potruditi kako bi svaki pripremljeni uradak iznašao put do konzumenata. Sve u svemu bilo je to zabavno i sadržajno veče sa slabijim razglasom i žamorom u šatorskom prostoru, koji je onemogućio kvalitetnu zvučnu kulisu. Obišle smo novo čepinsko dječje igralište i park za pse. Dojmovi su pozitivni. Ulaganja koje se isplate. S druge strane, osječki hedonizam polučio je pozitivu uz šarenilo i kraljevsku ponudu uz dvije glazbene pozornice. Fantazija! Četvrtu godinu zaredom tijekom dvodnevnog festivala hedonizma, na jednom mjestu svijetu u ponudi je sve najbolje od Slavonije i Baranje. Hedonizam nikad nije bio tako zabavan. 

Po tko zna koji put Slavonci i Baranjci, dragi i topli ljudi te najbolji domaćini, pokazali su gostoljubljivost i srdačnost. 

Sajam antikviteta u Osijeku – svojevrsni brend grada

Osijek je uistinu dragulj istočne Hrvatske, grad pored rijeke Drave. Neodoljivi je to miks baroknog i urbanog šarma. Možete prošetati osječkim parkovima ili posjetiti tradicionalni Sajam antikviteta. Organizator Sajma antikviteta je Osječki sajam, gradska tvrtka. Sajam antikviteta i ove je subote, prve u mjesecu privukao posjetitelje. 

ONI SU NAŠI ČUVARI TRADICIJE

Ivan Sebauer voditelj KUD-a „Slavonija“ Osijek s ponosom je prezentirao tradiciju i baštinu Slavonije i Baranje. Sebo i ‘retfalačka ekipa’ čuvari su hrvatske tradicije i identiteta, a njihova atraktivnost za svu pohvalu i priznanje.