Skip to content

Održana likovna kolonija ‘Štrkijada u Popovači’ za bolnicu dr. Ivan Barbot / FOTO

U Neuropsihijatrijskoj bolnici dr. Ivan Barbot Popovača 17. rujna 2022. održana je sada već tradicionalna 7. međunarodna likovna kolonija ‘Štrkijada u Popovači’ pod motom „Sve je moguće ako dovoljno jako želiš“

Marija Pukec Žigić

Nastavak je to dugogodišnje uspješne suradnje popovačke Bolnice na čelu s ravnateljicom Marinom Kovač i Popovačke udruge likovnih stvaralaca Moslavački štrk pod voditeljstvom Marije Pukec Žigić.

Ovogodišnje likovno druženje okupilo je više od 60-ak umjetnika iz cijele Hrvatske, ali i značajan broj iz Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Predsjednica PULS-a Moslavački štrk Marija Pukec Žigić zahvalila se sudionicima likovne kolonije na odazivu, ali i NPB dr. Ivan Barbot Popovača na pokroviteljstvu i podršci aktivnostima udruge. Poželjevši im ugodan boravak, riječima dobrodošlice slikarima se obratila ravnateljica Marina Kovač, zahvalivši im na likovnoj angažiranosti u otklanjanju negativne stigme koja se veže uz psihijatrijsku bolnicu.

Likovni radovi nastali na kulturnoj manifestaciji ‘Štrkijada u Popovači’ oplemeniti će prostor bolnice te uljepšati boravak pacijentima i osoblju, a dio naslikanih djela bit će ponuđen na humanitarnoj božićnoj aukciji slika koju organizira popovačka bolnica.

Likovnu koloniju su, uz ravnateljicu NPB dr. Ivan Barbot Popovača Marinu Kovač i predsjednika Upravnog vijeća Danijela Sučije, kao osobnog izaslanika župana SMŽ Ivana Celjaka, posjetili gradonačelnik Grada Popovače Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec te su svi zahvalili okupljenima slikarima na doniranim djelima i sudjelovanju na kulturnom događanju humanitarnog karaktera.

Likovna manifestacija uveličana je i nastupima Akrobatskog rock’n’roll kluba iz Popovače te KUD-a „Šartovac”.