Skip to content

Kaj su jeli naši stari – turističko-kulinarska manifestacija u Vrbovcu

Turističko-kulinarska manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ po 41. put održava se ovog vikenda, od 26. do 28. kolovoza u Vrbovcu

Pripremio: Tomislav Radić – Snimke: Marko Čolić

Žene vrbovečkog kraja, čuvarice baštine i tradicije, odjevene u narodne nošnje, poslužuju autohtonia jela u lijepo urešenim kućicama.

To su jela koja svojim nazivima povezuju vrbovečku povijest i gastronomiju. „Rani ruček“, tradicionalni vrbovečki doručak pripremaju članice udruge žena, dok ugostitelji Vrbovca i okolice nude birane jelovnike pod nazivom „Obed z bakinog lonca“.

Ovogodišnja namirnica manifestacije koja svojim okusom vraća u prošlost je tikvanja, od koje vrijedne članice trinaest udruga žena pripremaju jela za ocjenjivanje, a nagrade za najbolja jela dodijelit će poznati kulinarski chefovi Tomislav Špiček i Marko Lučić, glavni kuhar PIK-a Vrbovca.

Za ljubitelje slatkog tu je ponuda starinskih slastica, od suhih kolača, gibanica, štrukli do nezaobilazne vrbovečke pere, omiljenog jela manifestacije.

PIK Vrbovec koji je i ove godine glavni sponzor najvažnijeg vrbovečkog gastronomskog projekta pobrinuo se da uz raznovrsnu ponudu jela i domaće kapljice, posjetitelje dočeka i bogat kulturno-umjetnički program, razne izložbe, dječje predstave, interpretacijske šetnje, povijesne ture, radionice i sportska natjecanja.

Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“ održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, a u organizaciji Turističke zajednice Grada Vrbovca.

Optimized by Optimole