Skip to content

Izložbe uz Dane češke i hrvatske kulture

Dani češke i hrvatske kulture
Izložba “Europske skitnje” Josipa i Ane Marije Botteri (pogledajte KATALOG!) te izložba “Femme fatale” Jirija Brazde, u Galerij Centra za kulturu u Bolu

Ivor Igrec

28. kolovoza 2022. g u 21 h u Galeriji Centra za kulturu u Bolu na Braču otvaraju se Dani češke i hrvatske kulture s izložbama: “Europske skitnje” akademskih slikara Josipa Botteri Dinija i Ane Marije Botteri i izložba češkog grafičara Jirija Brazde “Femme fatale”. U Bolu, Splitu i Varaždinu odvijati će se programi u kojem sudjeluju glazbenici Hrvatske i Češke te Teatar Gavran.

Jiri Brazda je rođen u Teplicu, Češkoj Republici, 1958, završio Akademiju primjenjenih umjetnosti u Pragu, odjel grafike i ilustracije. Od 1986. sudjelovao je na više od 120 samostalnih i više od 140 skupnih izložbi u Češkoj, Belgiji, Danskoj, Poljskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Italiji, SAD-u, Francuskoj, Nizozemskoj, Velikoj Britaniji, Japanu, Kini. Djela mu se nalaze u javnim i raznim privatnim zbirkama diljem svijeta. Bavi se grafikom, slikarstvom, ex librisom i crtežom.