Skip to content

Najava izložbe: “Objekti konstruktivne dekonstrukcije”, Paulina Jazvić, Alem Korkut, Kristian Kožul

U Galeriji Kazamat u Osijeku održat će se otvorenje izložbe “OBJEKTI KONSTRUKTIVNE DESTRUKCIJE” u petak, 2. rujna s početkom u 20 sati

PAULINA JAZVIĆ (1973.) diplomirala je na Tekstilno tehnološkom fakultetu u Zagrebu, a potom i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. U svojem radu djeluje na području slikarstva, a realizira i objekte odnosno ambijentalno osmišljene instalacije. Izlagala je na 100- njak samostalnih i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu te je za svoj rad višestruko nagrađivana. Trenutno je zaposlena u statusu izv. profesorice na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

KRISTIAN KOŽUL (1975.) diplomirao je 2002. na Kunstakademie Düsseldorf. Samostalno djeluje i izlaže od 1996. Do sada je izlagao na 30-ak samostalnih i 50-ak skupnih izložbi na domaćoj i međunarodnoj sceni. Njegov rad na skupnim je izložbama prikazan u Museum of Modern Art PS1 u New Yorku, Museum of Modern Art u Haifi, ZKM/Center for art and media u Karsruheu, na Bijenalu mladih umjetnika u Rimu i na Bijenalu suvremene umjetnosti u Pekingu. Za svoj rad višestruko je nagrađivan.

ALEM KORKUT (1970.) diplomirao je 1997. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Glavno područje njegova rada je medij skulpture te je autor više javnih spomenika, među kojima i Karijatida u Pazinu, Spomenik biciklu u Koprivnici i Spomenik palim braniteljima Domovinskog rata u Šibeniku, Karlovcu i Koprivnici. Izlagao je na 40-ak samostalnih te oko 150 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno je zaposlen u statusu izv. profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Za svoj rad višestruko je nagrađivan.

VANJA BABIĆ (1965.) diplomirao je povijest umjetnosti i povijest na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Voditelj je Galerije Matice hrvatske te stručni kustos-suradnik Galerije Kranjčar. Urednik je likovne rubrike u Vijencu te autor i voditelj emisije U vizualnom kodu na 3. programu Hrvatskoga radija. Autorski je osmislio i bio kustosom više tematskih skupnih izložbi u Hrvatskoj, a također i Parizu – Galerie le Loft Sévignè i Amsterdamu – Artie et Amicitie Exhibition Space (s Nevom Lukić). Objavljuje tekstove u Vijencu, 15 dana i Konturi. Bio je članom više stručnih povjerenstava za nagrade od kojih se ističu Essl Art Award (2009. – 2015.) i Nagrada Vladimir Nazor za 2019. i 2020.

See also  Galerija Muzeja Moslavine - Najljepši je crven cvijet
mala retrospektiva