Skip to content

U zagrljaju umjetnosti: završna prezentacija Kreativnih radionica 4. Zadar Organ Festivala

Radionice su okupile preko 60 polaznika razne dobi, a u fokusu su njihova stvaralaštva glazba, film i likovna umjetnost

DORA DUNATOV

U sklopu 4. Zadar Organ Festivala, u Zadru se i ove godine od 11. kolovoza odvijaju besplatne interdisciplinarne radionice za djecu i mlade. Radionice su okupile preko 60 polaznika razne dobi, a u fokusu su njihova stvaralaštva glazba, film i likovna umjetnost. Usto, ovogodišnje su kreativne radionice mlade polaznike pripremile putem alata za osobni razvoj Points of You uz stručno vodstvo Tee Kulaš, organizatorice i umjetničke voditeljice festivala, diplomirane orguljašice i muzikologinje. Tako su uz glazbu, film i sliku, djeca i mladi eksperimentirali s fotografijom, šireći vlastiti umjetnički horizont. Nakon inovativne metode upoznavanja, uslijedile su višednevne radionice likovne umjetnosti pod vodstvom slikarice Bojane Vukojević, nastavnice stručnih predmeta u zadarskoj ŠPUD, te glazbene radionice pod mentorstvom Tee Kulaš i slovenske orguljašice Tjaše Drovenik Adamec.

Kako bi i ove godine podijelili rezultate radionica i pokazali što su radili tijekom proteklih desetak dana, pedagozi Zadar Organ Festivala i polaznici radionica pripremili su završni koncert, izložbu i projekciju četiri kratka filma stvaranih pod mentorstvom nagrađivane redateljice i spisateljice Dore Šustić i filmskog autora Tome Zidića. 

Završna prezentacija očekuje nas danas, u nedjelju 21. kolovoza, u Glazbenoj školi Blagoja Berse u Zadru, s početkom u 19 sati. Kao i same radionice te koncerti Zadar Organ Festivala, ulaz na završnu prezentaciju je besplatan, naglašavajući pritom misiju razbijanja stereotipa o visokoj umjetnosti, šireći je u sve slojeve društva.

See also  Art colony Borovica 2016