Skip to content

TREĆI DAN 28. SFF – TRIJUMF SERIJE PODRUČJE BEZ SIGNALA I POČASNO SRCE SARAJEVA MADSU MIKKELSENU

Trijumf serije Dalibora Matanića – TV serija Područje bez signala osvojila čak pet nagrada Srce Sarajeva

Ana Petričić Gojanović

Sinoć je u hotelu Hills Sarajevo održana svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala. Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije nominirano je 17 serija, a ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

Srce Sarajeva za najbolju dramsku TV seriju osvojila serija Dalibora Matanića PODRUČJE BEZ SIGNALA. Srce Sarajeva dobio je i sam redatelj u kategoriji – Najbolja režija za epizodu – dramska serija. Trijumfirali su i glumci PODRUČJA BEZ SIGNALA, Izudin Bajrović u kategoriji – Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji i Lana Barić u kategoriji Najbolja epizodna uloga – glumica u dramskoj seriji. Tv Serija PODRUČJE BEZ SIGNALA osvojila je Srce Sarajeva i u kategoriji – Najbolji scenarij za epizodu – dramska serija, a nagrađeni su scenaristi Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja glavna glumica u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za ulogu u Tv seriji KLJUN, a za svoju ulogu u toj seriji Stefan Vukić osvojio je Srce Sarajeva – Zvijezda u usponu.

Tv serija ADVOKADO nagrađena je u dvije kategorije, osvojila je Srce Sarajeva za najbolju komediju, a glumica Jasna Đuričić osvojila  je nagradu za  najbolju glavnu glumicu u komediji.

Tv serija ČUDNE LJUBAVI osvojila je tri Srca Sarajeva. U kategoriji – Zvijezda u usponu – komedija, nagradu je dobio Jovan Jovanović. Nagradu za najbolji scenarij za epizodu – komedija nagradu su dobili Boban Jevtić i Nikola Kojo, a u kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja režija za epizodu – komedija nagradu je osvojio Nikola Kojo.

U kategoriji Srce Sarajeva – Najbolja epizodna uloga – glumac u dramskoj seriji nagrađen je Slavko Štimac za ulogu u Tv seriji CRNA SVADBA, a Mustafa Nadarević (1943. – 2020.) u kategoriji Srce Sarajeva – Najbolji glavni glumac – za njegovo legendarno ostvarenje u seriji LUD, ZBUNJEN, NORMALAN.

Ekskluzivnu večeru nakon dodjele nagrada u suradnji s renomiranim gastronomskim vodičem Gault&Millau Croatia, pripremio je Orhan Cakiroglu, chef restorana Matsunoki, hotela Bellevue, Mali Lošinj.

See also  ŠKOLA ČAROBNIH ŽIVOTINJA - U KINIMA OD 3.3.

Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu sinoć je, u Ljetnom kinu Coca-Cola, uručeno Počasno Srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti. Priznanje mu je uručio Mirsad Purivatra, osnivač Sarajevo Film Festivala.

Nakon uručenja nagrade, publika je imala priliku pogledati film LOV redatelja Thomasa Vinterberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu.

Mikkelsen je ovo priznanje dobio na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020.), kojem, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korona-virusa, nije mogao prisustvovati.

Američki glumac, redatelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominiran za Oscara®, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.

Sarajevo Film Festival odat će počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma NAKON ŠTO SPASIŠ SVIJET, Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca, u Ljetnom kinu Coca-Cola večeras u 20.30 sati.

Danas će svoj Masterclass održati izraelski redatelj i scenarist Ari Folman, a na programu nas, u sklopu Natjecateljskog programa – igrani film u Narodnom pozorištu očekuju JAHAČI Dominica Menceja.