Skip to content

Nevjerojatan roman napisan prema istinitom slučaju koji ledi krv u žilama

Loreth Anne White: Ispod Đavoljeg mosta

Marko Hadjur

Za sve ljubitelje Twin Peaksa stiže roman napisan prema istinitom slučaju koji ledi krv u žilama

Loreth Anne White domaćoj se publici predstavlja napetim i nezaboravnim naslovom „Ispod Đavoljeg mosta“, romanom koji se do samoga kraja ne ispušta iz ruku. „Ispod Đavoljeg mosta“ bit će nova opsesija za sve obožavatelje trilera. Jedno je jasno: ispod Đavoljeg mosta nevinost umire.

Autorica je za svoj rad dobila brojna priznanja, a njezini su kriminalistički prodani u više od tri milijuna primjeraka diljem svijeta. Nagrade i nominacije vjerni su pratitelji njezinih napetih romana, među kojima su RITA, Daphne du Maurier ili Arthur Ellis.

Ovaj napeti prvijenac na hrvatski potpisuje Andrej Bukarica.

RADNJA:

Trinity Scott, autorica podcasta o istinitim zločinima, na pragu je slave. Treba joj samo jedan značajan slučaj. Njezina je najnovija fiksacija Clayton Jay Pelley. Prije više od dva desetljeća ovaj je obiteljski čovjek i školski savjetnik priznao da je brutalno ubio svoju učenicu Leenu Rai. Ostaje samo pitanje: Zašto? Dvadeset i četiri godine poslije, u nizu ekskluzivnih intervjua iz zatvora, Clayton otkriva što se uistinu dogodilo te noći ispod Đavoljeg mosta – on nikoga nije ubio. Trinityno slušateljstvo raste i ocjene nikada nisu bile više, no nedostaje ključna osoba slučaja: Rachel Walczak, umirovljena detektivka koja je nauštrb vlastitog života razotkrila Pelleyjeve uvrnute porive i smjestila ga iza rešetaka. Ona odbija biti dio Claytonove nove igre, no odjek Trinitynih djela preglasan je. Rachel mora slijediti istinu, čak i ako je bolna. Jedno je jasno: ispod Đavoljeg mosta nevinost umire.