Skip to content

Trag u beskraju – večer puna emocija i lijepih sjećanja u čast glazbenoj legendi

Plejada velikih hrvatskih glazbenih imena na rivi u Veloj Luci

Valentina Blažeković

Sinoć se na rivi u Veloj Luci održao veliki koncert u čast jednom od najvećih hrvatskih glazbenika Oliveru Dragojeviću. Večer puna emocije, pjesme i lijepih sjećanja ostavila je trag u beskraju u srcima svih ljubitelja Oliverovih pjesama.

Oliverove pjesme pjevali su Zorica Kondža, Doris Dragović, Petar Grašo, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Eli Žuvela i talentirani mladi izvođači među kojima su bili Matija Cvek, Jure Brkljača, Dino Jelušić, Dino Petrić, Alen Đuras, Lorena Bućan, Bruna Oberan, Sabrina Hebiri, Iva Ajduković i drugi.

Svojim su emotivnim izvedbama dirnuli svu prisutnu publiku i okupljene na rivi. Koncert je počeo iza 21.00 sat, a Oliverovi hitovi odjekivali su Velom Lukom. Glazbeni producent koncerta je Ante Gelo koji je kroz ovaj glazbeni hommage vodio sve ljubitelje lika i djela neponovljivog Olivera, a koncertom je ravnao Alan Bjelinski. Velika legenda domaće glazbene scene četvrtu godinu nije s nama, a ova izuzetna glazbena priča sada je već postala tradicionalna.

„Drago mi je da su se konačno ostvarili svi preduvjeti i da smo ovaj koncert mogli održati na pontonu, na rivi te da su ga mogli pratiti baš svi koji su u Veloj Luci, ali i oni van Vele Luke putem HRT prijenosa. Svaku godinu pomislim jednu te istu rečenicu. Prolaze godine otkako nas je napustio Oliver, ali i dalje nas povezuje i dalje nas okuplja što je ove godine posebno izraženo i što se moglo osjetiti još od početka manifestacije. Ovaj večerašnji koncert nešto je što se teško može opisati riječima i definitivno je, bit ću možda subjektivna, nešto što neću zaboraviti nikad. Jako sam sretna i zahvalna što smo u Veloj Luci okupili velik broj glazbenika, puno mladih ljudi te smo uz druženje, pjesmu i s puno emocija obilježili  uspomenu na život i djelo Olivera Dragojevića“ – izjavila je načelnica Vela Luke, Katarina Gugić

Tjedan Olivera Dragojevića započeo je jedinstvenim koncertom na trajektu, a nastavio se nizom glazbenih događanja koja su slavila Olivera i njegovo stvaralaštvo. Osim velikog večernjeg koncerta na rivi, jučer se održalo polaganje vijenca na mjesnom groblju sv. Roka te misa i recital u crkvi sv. Josipa koji je bio popraćen glazbenim interpretacijama Matije Cveka, Ante Gele i kvarteta Sequentia. Danas nas očekuje koncert „Vrijeme ljubavi“, koji će se održati na pijaci ispred crkve sv. Josipa, a sve okupljene od 21.30 sati zabavljat će Zorica Kondža i orkestar Joška Banova. Projekt se završava sutra jazz koncertom na pijaci kada će ovu glazbenu poslasticu svojim  nastupom zaokružiti glazbenici poput Gibonnija, Matije Dedića, Dražena Bogdanovića, Marka Ramljaka, Marka Reljanovića i Branimira Gazdika.

Trag u beskraju organizira Općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i Turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito uz partnere, Dubrovačko-Neretvansku županiju i turističku zajednicu županije. Četvrta obljetnica odlaska Olivera Dragojevića bilježila se tijekom ovog tjedna u Veloj Luci te su svi dušom i srcem, punih pluća bili uz Olivera, slavili Olivera, odali mu počast i slijedili njegov trag u beskraju.