Skip to content

Ribarski dan u Baški, 5.-7.8.

Tradicionalno, prvi vikend u kolovozu rezerviran je za tri dana ispunjena zabavom, kulturom, tradicijom, gastronomijom i sportom

Ribarski dan jedna je od najdugovječnijih otočnih manifestacija, koja se u Baški organizira još od davne 1910. godine!  Manifestacija koja je započela kao natjecanje među mještanima, sada je centralni dio bašćanskoga ljeta, koju mnogi s radošću iščekuju i vjerno joj se vraćaju.

Nakon dvogodišnjeg skromnijeg izdanja, ove godine vraća se u punom sjaju sa bogatim i raznovrsnim programom za djecu i odrasle!
Ostajući vjerni tradiciji, uz povlačenje mreže i defile ribarskih barki, turističkih brodova i brodica, nastupa KD “Šoto”, projekcije dokumentarca o Klonimiru Seršiću i njegovih filmova na temu Ribarskog dana i posebne gastronomske ponude ribljih menija za sve ljubitelje kvalitetne hrane, ove godine vraćaju se i uvijek atraktivni sadržaji poput potezanja konopa, hodanja po gredi i turnira u briškuli i trešeti.

Da nedjelja ne bi ostala prespavana pobrinut će se ovogodišnji novitet, a to je plivački maraton Baška 2 Platforms Swim Race, plivačka utrka u 3 kategorije koja će se  odvijati oko atraktivnih skakaonica na Veloj plaži. Prijave za utrku primaju se na linku: http://kdp-swim-croatia.hr/kp2022_baska/.

Izložba, interpretacijska šetnja, posjeti ribarskom muzeju Buymer u Veloj luci, zanimljiv program Dječjeg ribarskoga dana te bogati glazbeni, sportski i zabavni program, poziv su svima da vikend 5. do 8. kolovoza rezerviraju za još jedne nezaobilazne Ribarske dane u Baški!

Optimized by Optimole