Skip to content

Folklorno društvo UMAG * Sjajna priča umaškog folklora – s potpisom Slavonije

Spletom pozitivnih okolnosti, unutar tjedan dana, popratili smo dvostruki plesni nastup Folklornog društva ‘Umag’. ‘Slavonac’ iz Slavonskog Broda, Vlatko Možar–Moca, super je sve skockao

Venina Markuš

Naš Brođanin, Vlatko Možar – Moca, ‘krivac’ je za afirmaciju Folklornog društva Umag. Ekipa, svojom magičnom folklornom izvedbom , gdje god nastupa, oduševi brojno gledateljstvo.

Nastupima na području Umaga (Umag pleše i Crnogorska večer), zvučnih umaških gradskih manifestacija, mlađarija je ponudila atraktivnu folklornu prezentaciju društva, a svakako će ostati zabilježen nastup na Brodskom kolu (najstarija smotra folklora u RH), te na Međunarodnom folklornom festivalu u Sloveniji. Rekli bismo – najbolji nastup izvan RH. Neka djeca su odradila zadnji nastup u dječjoj grupi i u narednim mjesecima prelaze u “kategoriju više”.

Folklorno društvo Umag, djeluje od 2003. godine a sve kontrolira, naš Brođanin, Vlatko Možar – Moca, predsjednik i voditelj Folklornog društva „Umag“. Vlatko je vrlo aktivan u društvenom i kulturnom životu. Dobitnik je godišnje nagrade Grada Umaga na području društveno – korisnog rada.

Folkloraši s ponosom upućuju poziv zainteresiranoj javnosti da se pridruže i skupno s njima kroz zabavu, glazbu i ples upoznaju čari svih plesova diljem Lijepe Naše!

See also  Na vijest o smrti - Žarko Beker (1936. - 2012.)