Skip to content

Održana 2. Likovna kolonija Krbavica / FOTO

Dana 2. srpnja 2022. godine u vremenu od 9 do 17 sati uz potok Krasulja, u mjestu Krbavica, općina Plitvička Jezera, održana je 2. Likovna kolonija Krbavica

Goran Jurković

U istoj je sudjelovalo 16 autora iz Dalmacije, Moslavine, Podravine, Zagorja i Like i to: Željko Breka, Marija Božić, Dijana Mlinarić, Borislav Tutić, Radmilo Mihajlović, Stjepan Lešković, Drago Cvijetić, Nikica Jelić, Ante Koljanin, Željana Koljanin, Damir Lukina, Brigita Vitez, Snježana Novotny, Dražen Mileusnić, Katarina Sinčić Rast, Ivana Brajković i Elvira Štabi.

U organizaciji umjetnika Željka Breke, na imanju Bože Zaklana u Krbavici, u cjelodnevnom ugodnom ozračju, u posebnom društvu i nezaboravnom druženju, uz lovački gulaš i ličku janjetinu, nastalo je 20 vrijednih umjetničkih djela i nova prijateljstva kojima su ovi vrijedni umjetnici i njihovi gosti obogatili svoj život i kulturno stvaralaštvo.

Nakon izlaganja na Prvom ličkom galerijskom prostoru na otvorenom „Ruka“, navedene umjetničke slike će od strane organizatora biti donirane.
Od srca se zahvaljujemo organizatoru Željku Breka, umjetnicima i gostima koji su sudjelovali u ovom već tradicionalnom okupljanju u Krbavici, čime su obogatili kulturni život u općini Plitvička Jezera.

Budući sam opet imao čast provesti prekrasan dan u ovom posebnom društvu, koje će svi učesnici zasigurno još dugo pamtiti, učesnicima 2. Likovne kolonije Krbavica posvetio sam nekoliko prigodnih riječi:

U POSEBNOM DRUŠTVU…

Nad Krbavom opet,
Tih se žamor
Čuje,
Pristigli su jutrom,
Skupili se
Tako,
Pa uz vodu hladnu,
Na platnu se
Snuje,
U ljepoti ovoj,
Kist im stvara
Lako,
Slikari su opet,
Krbavici
Stigli,
Noseć’ prijateljstvo,
Što se rijetko
Viđa,
Tu su vrijednost davno,
Nad slikanjem
Digli,
Kolonija ova,
Zato im se
Sviđa,
Ostaje u srcu,
Što kist njihov
Stvori,
U posebnom društvu,
Što bogati
Dušu,
U Lici, uz vodu,
Što tiho
Žubori,
Dok Krbavom vjetri,
Prijateljstva
Pušu…