Skip to content

Predstavljena Kutijica za odRASTanje za SOS Dječje selo Hrvatska

U Botaničar baru održano predstavljanje dobrotvornog projekta Kutijica za odRASTanje za SOS Dječje selo Hrvatska i promocija knjige odRASTanje

Ana Petričić Gojanović

U ugodnom razgovoru, projekt i knjigu su predstavile Vanja Varga (autorica koncepta i projekta), Mirta Primorac Šejić (autorica knjige odRASTanje i bloga Moj svijet odgoja), Martina Sokač (recenzentica knjige, odgajateljica i certificirana edukatorica roditelja iz Pozitivne discipline) i Nastasja Chiara Petrić (majka, kuharica i food blogerica Chiarin tanjurić).

Autorica projekta Vanja Varga (Djelovanje) predstavila je dobrotvorni projekt odRASTanje za SOS Dječje selo Hrvatska te istaknula: „Kutijica za odRASTanje je poticaj, inspiracija, praktičan priručnik i multifunkcionalan alat za proces odrastanja djeteta koje je u nama i djeteta kojem smo roditelj. Tim redom. Jer tek kad dijete u nama bude zaista prihvaćeno, voljeno i viđeno, bit ćemo i mi kao roditelji, a tek onda naše dijete ima uvjete u kojima može čarobno odRASTati. Otvorite ju, uronite u čaroliju i uživajte u procesu.“

Iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska izrazili su svoje zadovoljstvo ovom suradnjom: „Iznimno smo sretni što smo dio ovako hvalevrijednog projekta. Veliko hvala gospođi Varga koja je kroz svoj brend Djelovanje zajedno s partnerima uspjela na kreativan i originalan način prenijeti edukativan sadržaj vezan uz zdravo i kvalitetno odrastanje djece – upravo ono čime se naša Udruga bavi, spojiti naše potrebe te nam pomoći u odrastanju u pružanju brižnog doma za svako dijete. Donaciju ćemo iskoristiti za pokrivanje režijskih troškova jedne od SOS obitelji.” 

Mirta Primorac Šejić, autorica knjige odRASTanje već nekoliko godina pomaže roditeljima savjetima, znanjem i vlastitim iskustvom te je na samom predstavljanju knjige izjavila: „Sve što kod sebe ne iscijelimo prenosimo na svoju djecu i to tako ide sve dok netko ne odluči da se s njim štetni obrasci i trauma neće prenositi. To je glavna poruka tekstova koji su satkani u ovu knjižicu čiji je cilj potaknuti roditelje da same sebe malo bolje istraže i zacijele sve one rane koje u njima stoje otvorene jer je to jedini način da se naša djeca osjećaju voljeno, viđeno i prihvaćeno. Ovaj projekt u kojem mogu i financijski doprinijeti onima kojima takva pomoć najviše treba, daje poseban značaj cijeloj ovoj priči i lijepo zaokružuje cijelu ovu moju misiju te vrlo vjerojatno dok sam živa neću prestati govoriti o tome koliko je važno iscijeliti svoje traume i odgajati djecu na način koji njeguje odnos između roditelja i djeteta. Ako je ova knjižica dospjela u tvoje ruke, nadam se da će te potaknuti na razmišljanje o sebi te ti pomoći u poboljšanju najvažnijeg odnosa u našem životu, a to je odnos koji imamo sa samima sobom.“

See also  Otvaranje novog programskog segmenta Galerije Klovićevi dvori

Martina Sokač, recenzentica knjige, dala je svoj osvrt na Mirtine tekstove i pristup spominjući brojna iskustva s roditeljima s kojima radi, a često traže brza i praktična rješenja za popravak ponašanja djece, umjesto da počinju od sebe.

Nastasja Chiara Petrić, majka, kuharica i food blogerica Chiarin tanjurić naglasila je važnost hrane i prehrane kao načina i igrališta za odnose i komunikaciju s djecom.

Svoju kutijicu možete osigurati klikom na www.djelovanje.hr , a dostupne su i u knjižarama Planetopije čiji su predstavnici izjavili : „Iznimno smo sretni što smo dio projekta za pomoć SOS obitelji iz Udruge SOS Dječje selo Hrvatska. Smatramo da je sadržaj koji ćete dobiti kupnjom Kutijice za odRASTanje iznimno kvalitetan i prepun dobrih savjeta za roditelje, a tako i za djecu. Sigurni smo da će svakome poslužiti kao odličan vodič i podrška roditeljima na izazovnom putu odgoja djece kako bi odrasla u zdrave i sretne ljude. Veseli nas da su naše knjižare u Zagrebu i Puli mjesta podrške za ovaj projekt i sve one koji su ga kreirali sa željom da čine dobra djela“ te su se kao partneri projekta u potpunosti odrekli prihoda od prodaje.

Unatoč vrućini, mnogi roditelji došli su podržati ovaj dobrotvorni projekt i poslušati razgovor na temu odRASTanja uz fine zalogaje koje su pripremili Korica, Peptu i Špatula.

Što je Kutijica za odRASTanje?

Limited edition Kutijica za odRASTanje je dobrotvorni projekt Vanje Varga @djelo___vanje u partnerstvu s  Printly / Alfacommerce grafika & tisak .  Kutijica za odRASTanje je limited edition kutijica koja sadrži :

  • knjigu odRASTanje o osobnom razvoju kroz ulogu roditelja i savjete o svjesnom odgoju autorice Mirte Primorac Šejić koja stoji iza profila Moj svijet odgoja.  Tekstove prate predivne, vizualno snažne i inspirativne predivne ilustracije poznate mlade ilustratorice Broken is’t Bad.
  •  stilizirani odRASTanje notes za bilješke i podršku procesu odRASTanja
  •  odRASTAnje kartica sa setom popusta kod partnera.

Limited edition Kutijica za odRASTAnje dolazi u samo 300 primjeraka.

See also  Zadar - Stručni skup: Najstariji muzeji Hrvatske

Cijena kutijice je 200kn, a od čega se čak pola odvaja za donaciju.

Kutijica odRASTAanje vaša je za 100kn, a 100kn ste donirali za pokrivanje režijskih troškova jedne od obitelji u SOS Dječjem selu Hrvatska.

Udomljavanjem svih 300 Kutijica za odRASTanje zajedničkim snagama prikupit će se 30.000,00kn za SOS Dječje selo Hrvatska.