Skip to content

MIRIS LJETA – izložba Stjepana Katića u Galeriji kvART (Westgate) VIDEO

Izložba Stjepana Katića MIRIS LJETA može se pogledati u Galeriji kvART (Westgate) svakim danom od 10 do 21 sat, do 17. srpnja 2022.

Katić predstavlja snažan slikarski ciklus, iznimnog kolorizma, odlučnih gesti stvarajući zaokruženi autorski opus

Mnošto raznobojnih ružinih cvjetova poput usplahirenog roja leptira, leprša tiho, gotovo nečujno sredinom dana, čuje se nježna glazba lepeta njihovih krila. To je priča o fragilnom svijetu cvijeta i leptira, zapis o ljepoti kratkoga trajanja. Katić predstavlja snažan slikarski ciklus, iznimnog kolorizma, odlučnih gesti, stvarajući zaokruženi autorski opus.

Miroslav Pelikan

Akrili Stjepana Katića većih formata obilježeni su posebnim ozračjem koje natkriljuje motive, atmosferom odmjerene i profinjene simbolike, izrazitim vitalitetom pa i prikrivenom tajanstvenošću.

Stjepan Katić iznimna je i osebujna pojava u našem likovnom životu. Obrazovanjem magistar znanosti, zaposlen u struci, uspio je stvoriti velik, impresivan slikarski opus različite tematike i tehnika. Rođen 1959. godine u Čapljini, u Zagrebu od 1978., gdje i radi, a u Zaprešiću živi od 1984. godine.

O njegovom likovnom radu objavljena je monografija Hrvatski suvenir – knjiga o slikarstvu Stjepana Katića, autorice Sendi Deželić (Katić), u izdanju Kluba Zapreščana. Upravo je dovršio vrsnu jumbo sliku Tisuću ruža, akril na platnu, visine 1,6 i dužine 25 metara. Za njegov snažni povratak slikarstvu zaslužna je prof. Lidija Zečević organiziravši mu izložbu u Kulturnom centru “Ivan Rabuzin” u Gradskoj knjižnici u Novom Marofu u veljači 2022. godine.

Stjepan Katić: MIRIS LJETA / Izložba
Galerija kvART Westgate
Od 16. lipnja do 17. srpnja 2022.

See also  Otvorena izložba istarske umjetnice Tee Bičić u Splitu