Skip to content

GREENCAJT FESTIVAL ZAGREB Rougemarin park – stara Tvornica žarulja

Zagreb, od 03. do 04.06.2022.

Osječki gradonačelnik nazočit će otvorenju Greencajt festivala u Zagrebu te sudjelovati u panel raspravi “Pametni gradovi”. Uz gradonačelnika Radića panelisti su gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, zastupnica u Berlinskom parlamentu Klara Schädlich

Venina Markuš

GREENCAJT FESTIVAL – konferencija, 03.06.2022. v Rougemarin park – stara Tvornica žarulja (TEZ), Zagreb

Vrhunski govornici i bogat program Greencajt festivala pozicioniraju Zagreb na listu zelenih metropola.

Imamo li novog Nikolu Teslu, koja zanimanja donosi 2030. godina i kako je čokolada povezana s klimatskim promjenama, samo su neka od pitanja na koja će odgovoriti Greencajt. Izazovno postizanje klimatskih ciljeva itekako je moguće, tvrde internacionalni i domaći stručnjaci iz područja održivosti, koji će na nadolazećem Greencajt festivalu putem predavanja i panel diskusija predstaviti alternative za trajno smanjenje negativnih utjecaja na okoliš.

Tako će ova zelena manifestacija od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka u Zagrebu postati središte zelenih entuzijasta i diskusija o gorućim ekološkim rizicima.

Poslovna zajednica će se kroz više od 20 panela i predavanja upoznati s izazovima ekologije i održivim rješenjima.

Bogat program festivala obradit će i teme poput održivih kvartova i spremnosti korporacija na promjene, a posjetioci će saznati što znanstvenici smatraju teorijama zavjera kada je u pitanju očuvanje okoliša. 

Osim edukativnih i izložbenih sadržaja, u pripremi su i brojna druga glazbena i gastro iznenađenja!

Tomislav Tomasevic

Tomislav Tomašević
gradonačelnik Grada Zagreba

U obrazovanju i profesionalnoj karijeri Tomislava Tomaševića uvijek je bio naglasak na brizi za okoliš i održivom razvoju.  Završio je preddiplomski i diplomski studij politologije na Sveučilištu u Zagrebu te magisterij iz okoliša, društva i razvoja na Sveučilištu Cambridge. Bavio se aktivizmom mladih, zaštite okoliša i urbanog razvoja u Hrvatskoj i regiji te obnašao funkciju predsjednika Zelene akcije. Bio je programski voditelj Instituta za političku ekologiju u Zagrebu, istraživačke organizacije koja se bavi suvremenim ekološkim promjenama iz perspektive njihovih utjecaja na društvene nejednakosti.  Isto tako, bio je aktivan i u globalnom pokretu mladih za održivi razvoj te savjetnik UN-ove organizacije za okoliš (UNEP). 

Ivan Radic

Ivan Radić
gradonačelnik Grada Osijeka

Diplomirani ekonomist, koji je 2020. godine upisao doktorski studij na Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku – Europske studije. Trenutno je na funkciji gradonačelnika Grada Osijeka. Osijek je tijekom njegovog mandata ponio posebno priznanje Eco City – za grad s najuspješnijim zelenim politikama, za 2021. godinu. Angažiran je u projektima održivog, obnovljivog, kružnog i zelenog gospodarstva za boljitak cijelog grada i lokalne zajednice. Veliki je zaljubljenik u aktivni život kroz sport i prirodu.