Skip to content

UMAŠKA Plesna skupina Učilišta za treću životnu dob “Zvjezdice 50+” / FOTO

Plesne radionice – plesna skupina “Zvjezdice 50 plus” (kreativno–rekreativna sekcija)

Venina Markuš

“Pedesete nove tridesete”

Potpuno novi umaški trg, Trg 1. svibnja, ugostio je članove plesne skupine Učilišta za treću životnu dob “Zvjezdice 50+”. Ekipa je dobila priliku da pokaže svoje plesno umijeće, uz ambiciju da mladi naraštaji upoznaju, zavole i sačuvaju od zaborava istarske plesove i napjeve, te ih podsjete kako je nekad bilo puno više plesnih večeri. Iako je bilo vrlo vruće i sparno, Zvjezdice i Zvjezdani nisu se dali smesti u plesnom naumu. Kibici sa strane znali su to nagraditi gromoglasnim bodrenjem i euforičnim aplauzom potaknuti plesače da pruže sve od sebe, a bogme su imali štošta za pokazati i na tome valja čestitati. Jedna lijepa priča se vratila u Umag i veselimo se što smo bili njen dio.

Nastavak programa protekao je uz live svirku Acoustic Lounge Band-a. Uz program na trgu, tu je i pregršt ostalih događanja širom Umaga. Zajaši bicikli, razgledaj i nakon svega svrati na okrepu, izbor je za pohvalu. Ljeto još nije ni počelo, a mi… Umag obara turističke rekorde.

Ples uz Zvjezdice 50+

Uz ples je sve lakše! Naše Zvjezdice i poneki Zvjezdan pokazali kako se to radi , zahvaljujući njihovoj voditeljici Evelin Semeši. Cilj je očuvati motoričke funkcije, poboljšati tjelesnu kondiciju, uz glazbu i druženje promovirati ples i plesne koreografije. 

VIDEO Ples uz/Ballo con “Zvjezdice 50+”

See also  U zagrljaju umjetnosti – prezentacija Kreativnih radionica 5. Zadar Organ Festivala