Skip to content

DRUGA STRANA HRVATSKOG TURIZMA Rade sve što im padne na pamet i razrađuju to u fore

Ne tako davno, naša bi priča sigurno izgledala bitno drugačija i, naravno, pozitivnija

Boris Markuš

Pošast koja je zahvatila i ovu regiju, … cijelu Hrvatsku

Uriniranje iliti mokrenje na sve strane u Splitu!!!! Furešti ,,babuljaju” po gradu, urliču, remete red i mir. Medijska slika koja prikazuje sav čemer, jad, bijedu i kulturu. Za sada su ipak u manjini, no medijska sličica samo zorno prikazuje uvaženi stil ponašanja turista. Domaći se trude ugoditi, no bahatost pridošlica prelazi sve granice, a sezona nije ni krenula u punom smislu te riječi, hebiga! 

Novinari Slobodne Dalmacije svakodnevno upozoravaju, prozivaju i prvenstveno pedagoški pokušavaju utjecati na razuzdanu ekipu. Ne brinite, prate sve to likovi, zasigurno preko portala, no čini se kako je sve skupa njima to neka vrsta promotivne fore. Vole ljudi da iskoče u mediju, pa bilo to i u negativnom kontekstu. Je l’ sam dobro ispao,ha?! Joj kad me doma klapa vidi kako mi je bilo super… Ima da bolje kotiram u društvu, a ne da budem mali miš, potrčko kojeg svi guze.
Masovni turizam nije sklon voditi računa o prirodi, uključujući ljude – a posljedice toga su pogubne.

Ne tako davno, naša bi priča sigurno izgledala bitno drugačija i, naravno, pozitivnija

Priče o obiteljima turista koje su se znale godinama vraćati u isti apartman, kod istog vlasnika, nisu samo bapske priče. Ništa portali, agencije, ovo ono – samo Marketing od usta do usta ili WOMM (Word-of-Mouth Marketing) , ali barem bi sve šljakalo. Sve se rješavalo na obostrano prihvatljiv način, uz istodobno uvažavanje progresa i naslijeđenog konteksta. Naoko, sve je bila idila. Sad je neko drugo vrijeme. 

Vanjske novosti (prenosimo iz drugih medija) 
Portal Slobodne Dalmacije