Skip to content

Apsolutni “must” je krenuti u istarsku avanturu kroz posjetu Gradu Umagu – Umago

Identitet grada Umaga kroz percepciju lokalnog stanovništva i gosta

Boris Markuš

Spremljena odjeća za boravak u prirodi, uz neizostavni kupaći kostim i kremu za sunčanje, te svakako tople proljetne temperature – glavni su mamac za posjetu morskoj destinaciji po svom nahođenju i tu zasigurno ne možete ništa zeznuti! Proljetna Istra je miris cvijeća i zemlje koja se budi

Bez velike gužve, prikladnog toplog razdoblja, i neizostavno ćakulanje na svakom koraku, u obilasku Istra nudi odmor za dušu, oči i duhovni mir. Mir i tišina nakon gradske vreve uz netaknutu prirodu, i cvrkut ptica. Nije li Istra u proljeće predivna?

Provjeravamo izjave političara u tri kategorije – istinitosti, dosljednosti i ispunjenosti obećanja

Pred neki dan Gradska uprava u Umagu pohvalila se otvorenjem novoizgrađene prometnice i rotora kod IKB-a. Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom te budućim projektom rekonstrukcije Trgovačke ulice, čime je sam centar Umaga doživio potpuno novi izgled s prepoznatljivim standardom uređenosti. Posebna pozornost prometnog rješenja je dana na sigurnost pješaka i prometa pri osnovnoj školi. Projekt čini jednu integriranu cjelinu s novoobnovljenom rivom. Na cijelom području zahvata izgrađene su pješačke i biciklističke staze, dok su na prijelazima pješaka i biciklista ugrađene taktilne staze za slijepe i slabovidne osobe, kao i rampe za prolaz s invalidskim kolicima. Nastavljaju se radovi na uređenju postojećeg parka te uređenja hortikulture. Palac gore! 

I to nije sve … Donosimo i neke ekskluzivne foto vijesti turističkoga sektora Plava laguna!

Lanjskom konstruktivnom kritikom istaknuli smo potencijalnu pogrešnu procjenu oko zatvaranja hotela Adriatic i depandanse Jadran. Ova sezona nosi radosnu vijest: Adriatic i Jadran spremaju se za predstojeću turističku sezonu!!! Radovi u punom tijeku. Tijekom šestog mjeseca očekuje se prihvat prvih gostiju. Opaska, vratite hotelsku domaćicu priznatu mentoricu Veninu iz Osijeka, kako bi opet bilo sve po špagi. Zadovoljstvo gosta i radnih suradnika zamjetno je bilo na svakom koraku, ma koliko šutjeli o tome.

Bazenski kompleks Punta Umag

Novi, atraktivni bazenski kompleks „Punta Pool“ do kraja lipnja bit će spreman za goste. Na raspolaganju će biti čak tri bazena, spray park, kino i pozornica na otvorenom uz igralište za djecu te Activities & Experience Club i Game Room.