Skip to content

Otvorenje 9. Hrvatskog trijenala akvarela u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu, 18. svibnja

Izložba će ove godine biti postavljena u tri galerijska prostora

Aleksandra Goreta

U Galeriji „Vjekoslav Karas“ se u srijedu, 18. svibnja u 19 sati premijerno otvara deveto izdanje već tradicionalnog hrvatskog trijenala akvarela. Muzeji grada Karlovca, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda i HDLU (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika) zajedno organiziraju nacionalnu izložbu akvarela pod nazivom 9. hrvatski trijenale akvarela

Svrha hrvatskog trijenala akvarela jest pružiti uvid u svojstva i značajke akvarela kao likovne tehnike i discipline, prikazati najnovija djela nastala u Hrvatskoj u posljednje tri godine, upozoriti na imena i nove autorske darovitosti. Hrvatski trijenale akvarela održava se svake treće godine, počevši od 1998. godine.

U veljači 2022. godine objavljen je javni natječaj na koji se ukupno odazvalo dvjesto pet umjetnika. Članovi odbora za  izbor djela – povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, akademski slikar Josip Zanki i akademski slikar Tomislav Buntak za postav izložbe izabrali su sto deset umjetnika. Dobitnik Velike nagrade 9. hrvatskog trijenala akvarela je djelo „Jutarnje stube“, akademskog slikara Damira Facana Grdiše.

Izložba će ove godine biti postavljena u tri galerijska prostora. Premijerno otvorenje će se održati u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu, HDLU u Zagrebu trijenale akvarela otvara 5. srpnja 2022., a u  Galeriji Ružić u Slavonskom Brodu trijenale će biti predstavljeno 23. rujna 2022.

Autorica likovnog postava 9. hrvatskog trijenala akvarela u Galeriji „Vjekoslav Karas“ je voditeljica Galerije i akademska slikarica Aleksandra Goreta. Izložba ostaje otvorena do 26. lipnja 2022. godine, a može se razgledati utorkom i četvrtkom od 8 do 16 sati, srijedom i petkom od 8 do 19 sati, subotom od 10 do 16 sati i nedjeljom od 10 do 12 sati.

Izložbu financijski podupiru Ministarstvo kulture i medija RH, Grad Karlovac i Grad Slavonski Brod. 

POZIVNICA - KA
mala retrospektiva

Božena Cingulin izlaže u galeriji Studio Hani

Izložene slike su djela naglašene vizualnosti koja ne robuje pomodnim tematsko-...
23rd Jul 2022

OPASNO CRVENA - najava izložbe Željka Koprolčeca i Duška Šibla

Željko Koprolčec i Duško Šibl: OPASNO CRVENA Miroslav Pelikan U utorak 18...
16th Apr 2023