Skip to content

Festival Port of Dance ove godine pleše na 4 lokacije

Riječki festival suvremenog plesa Port of Dance za svoje treće izdanje koje će trajati od 11. do 15. svibnja, najavljuje 7 predstava, 4 projekcije predstava snimljenih u virtualnoj stvarnosti, a sve to na 4 lokacije

Ana Bernard

Niz plesnih predstava otvara rumunjska koreografkinja i filmašica Simona Deaconescu sa svojim Choreomaniacs 12. svibnja u HKD-u. U petak 13. svibnja gostuje turski duo Evrim Akyay & Su Güzey s predstavom kitty kitty u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, a nakon toga Zagrebački plesni ansambl i Borna Babić s predstavom Okvir u HKD-u. U subotu 14. svibnja Festival seli u Exportdrvo gdje će se moći pogledati Spektakl Studija za suvremeni ples i Irme Omerzo, a kasnije te večeri nastupa belgijski plesač i koreograf Cassiel Gaube sa svojim Soirée d’études na pozornici HKD-a. Posljednje dvije predstave Port of Dance festivala u Rijeku dolaze 15. svibnja u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a u PPMHP moći će se pogledati autori iz regije –  Nestani ovdje Petre Hrašćanec i Saše Božića te predstava radnog naziva Izvedbeni projekt 2 Mateja Kejžara.

Novost festivala Port of Dance su predstave snimljene u virtualnoj stvarnosti (VR) koje će se moći pogledati od 11. do 14. svibnja u od milja zvanom Malom HKD-u, prostoru u Križanićevoj 6A (pasaž iznad Conta) kojim od nedavno upravlja HKD. Kraći formati  predstava snimljeni su u VR tehnici koja omogućuje svakom gledatelju da ima najbolje mjesto u gledalištu, sjedeći skoro na dohvat izvođača – na rasporedu su IgorxMoreno: Idiot-Syncrasy, Simona Deaconescu: Virtual (living) room, Linda Hayford: AI/She/Me  i Enya Belak: Blue INK.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn po predstavi mogu se kupiti sat vremena prije početka svakog događanja na blagajni gdje se ono odvija, ili u pretprodaji online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji).

Ulaz na predstave Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 15.5. u PMHP-u je besplatan, uz obaveznu rezervaciju mjesta na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Ulaz na VR predstave je besplatan, ali je zbog ograničenog broja VR naočala obavezna rezervacija na press@hkd-rijeka.hr ili na broj 091 6223 465.

Port of Dance organizira Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s plesnom mrežom Aerowaves, uz potporu projekta Perform Europe – Europska unija, Ministarstva kulture i medija RH, Akademije dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka i Rezidencije Kamov.