Skip to content

Dodjelom nagrada Fierce Women Award 2022. otvoren 16. Vox Feminae Festival

Fierce Women Award, nagrade koje se dodjeljuju istaknutim pojedinkama koje su stvaralaštvom, djelovanjem i postignućima obilježile tekuću godinu, dodijeljene su na svečanosti u dvorani Uranija u Zagrebu

Pripremio: Tomislav Radić – snimka: Nina Đurđević

Od osamdeset nominiranih kandidatkinja za bolje, ravnopravnije i pravednije društvo, nagrade su dobile ginekologinja Jasenka Grujić, aktivistica za prava životinja Ivana Crnoja, novinarka Marina Kelava, članice udruge PaRiter te članice SPEAR tima. Fierce Women Award već treću godinu zaredom dodjeljuju portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women, čime se želi skrenuti pažnju na individualni i konkretan doprinos u borbi za rodnu ravnopravnost, pravednost i socijalnu pravdu u Hrvatskoj.

Dodjelom nagrada obilježen je početak šesnaestog izdanja Vox Feminae Festivala tijekom kojeg će se do 2. lipnja održavati kulturno-umjetnička i društvena događanja kojima se zagovara rodna ravnopravnost i društvena pravednost.

Bit će to radionice poezije, psihološke i psihodramske radionice, urbane šetnje putevima poznatih žena, performansi, Burnout Aid konferencije te filmski program u kinu Tuškanac u Zagrebu.

See also  Križevački ulični festival i ove godine u sklopu Križevačkog Velikog Spravišća