Skip to content

Ivan Grobenski novim singlom “Lo-Fi Girl Felt Cute” najavljuje novi album “Apocalipstick”

Lo-Fi Girl Felt Cute” novi je singl  kantautora Ivana Grobenskog. Pjesma je zapravo spin-off na sve popularniji neo-soul i lo-fi žanr i pjesme kakve se mogu čuti na nebrojenim internet plejlistama

Naslov pjesme kombinacija je reference na popularni YouTube kanal ‘Lo-Fi Girl’ i sveprisutan internetski meme ‘Felt cute, might delete later’ koji se odnosi na selfie  kulturu. Pjesma se tekstualno referira na zavisnost i ovisnost o internetskim mrežama i pametnim telefonima, a stih ‘but a rose is not a rose is not a rose’ parafraza je poznatog citata Gertrude Stein iz poeme ‘Sacred Emily’, ali se odnosi na selfie koji je baš kao i izlizani motiv ruže u književnosti potrebno uslikati opet i opet, ne bi li dobio nekakvo značenje.

Pjesma je miksana i masterirana u studiju Intek Music, a produkciju zajednički potpisuju Marin Hraščanec i Ivan Grobenski. Bubnjeve je odsvirao Damir Šomen.

Videospot je nastao poigravanjem s referencom iz naslova pjesme pa je generička animirana “lo-fi girl” dobila svoj stvarni pandan i tako izbrisala granicu između stvarnosti i interneta koja se pojavom metaversa i virtualne stvarnosti svakim danom sve više gubi. Spot nastavlja istraživanje mogućnosti “one take-a”  kao prepoznatljive vizualne pratnje glazbi koju je Grobenski započeo još sa spotovima s prvog samostalnog albuma. Snimatelj i autor videospota je Dinko Šimac.

Pjesma “Lo-Fi Girl Felt Cute” u izdanju izdavačke kuće Intek Music dostupna je za slušanje putem digitalnih glazbenih platformi od 12. travnja.

Ivan Grobenski novim singlom najavljuje album „Apocalipstick“ koji će biti objavljen u drugoj polovici godine. Novi album, za razliku od njegovog posljednjeg albuma koji je tematski pozicioniran u pretpostavljenoj mitskoj prošlosti, ukorijenjen je u grčevitu sadašnjost i pretpostavljenu apokaliptičnu budućnost.