Skip to content

Smotra Sveučilišta u Splitu, 29. travnja na Prokurativama

Sveučilište u Splitu, 29. travnja 2022. organizira veliku Smotru na splitskim Prokurativama

Svi fakulteti Sveučilišta u Splitu, Akademija, odjeli, samostalni studiji, Sveučilišna knjižnica, Studentski centar, predstavit će budućim studentima i svima zainteresiranima svoje studijske programe, uvjete upisa, smještaj, prehranu kao i usluge koje pruža Knjižnica

Bit će tu i studentske udruge, Ured za mobilnost i međunarodnu suradnju, Ured Europskog sveučilišta mora, Ured za studentski standard, profesori, asistenti, studenti…

Prava prilika za upoznavanje projekata, mogućnosti međunarodne mobilnosti i studentske razmjene, studentski standard, studentski sport, studentski radio i još bezbroj interesantnih stvari koje Sveučilište u Splitu nudi svojim studentima.

Da će 29. travnja biti dan pun zabave i iznenađenja potrudit će se Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu u svom talk showu u kojem će nastupati djelatnici fakulteta i posjetitelji Smotre.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Splitu zagrijat će atmosferu vježbama uz glazbu, a Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu predstavit će različite proizvode koji su napravljeni na fakultetu od kojih izdvajamo pivo Brucošica te sapune različitih oblika i mirisa.

banner 1 (002)

Ukoliko povedete malo starije članove obitelji na Smotru i za njih imamo ponešto; Medicinski fakultet Sveučilišta u Splitu organizirat će akciju mjerenja tlaka i šećera za odrasle. No, kako nikada nije prerano znati kakvi su Vam tlak i šećer, pozivamo i maturante da izmjere nešto od ponuđenog. I najmlađima pripremamo nešto zabavno, a korisno. Naime na Prokurativama će biti organizirana radionica o očuvanju zdravlja zuba za najmlađe sa Zubolinom.

Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu omogućit će izlazak na more sa Sveučilišnom jedrilicom i brodicom „Popaj“, a posjetitelji će moći isprobati jedrenje i mornarske vještine te kao nagradu dobiti majice.

Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu, koja usput rečeno, slavi 25 godina postojanja pripremila je niz zanimljivosti; grafičku i kaligrafsku radionicu, arije, duete iz Tijardovićevih opereta u izvedbi kostimiranih studenta uz koreografiju, 4 izvedbe glumačko-plesnih impro-minijatura, nastup Kvarteta saksofona, a Gudački ansambl Akademije izvest će popularne koncerte iz Vivaldijevih ˝Godišnjih doba˝.

Vojno pomorstvo je tu! Vježbovne radnje s naoružanjem, smotra uz dizanje zastave i himnu, prezentacija borbenog plivača (svladavanje prepreke sa splavi) te uvijek zabavnu prezentaciju čvorologije. Planirana je mogućnost posjete i razgledavanja vojnog broda u luci.

Hotelijerstvo i gastronomija prezentirat će pripremu bezalkoholnih koktela dok Odjel za stručne studije na smotri priprema primjenu virtualne i proširene stvarnosti…

Zabavit će vas i akademski zbor Silvije Bombardelli s izvrsnim obradama i izvedbama pop hitova.

Moći ćete uživati u vožnji električnim romobilima i biciklima, a  sve to popraćeno glazbenim poslasticama u kakvima možete uživati samo na Radio Kampusu.

I da, jesmo li spomenuli degustaciju hrane i pića našeg Studentskog centra? Naravno da će biti i toga…

… uskoro više informacija.

Vidimo se na Smotri Sveučilišta u Splitu, 29, travnja 2022. na Prokurativama od 11 – 16 sati!

Smotra objava_1