Skip to content

Hajduk se opet provukao u Osijeku, Dinamo profitirao, Osijek ispustio bitne bodove

Mijo Caktaš nikako da se stabilizira u redovima NK Osijek

Boris Markuš

Zapucani penal nebu pod oblake definitivno nije trebao da se dogodi u tekmi Osijeka i Hajduka. Nekadašnji ljubimac Bilih Caktaš, odbačeni ili odbjegli splitski sin, bivša ikona Hajduka te negdašnji ljubimac Torcide nakon nogometne avanture Saudijske Arabije skrasio se na koncu u Osijeku

I nije loše krenulo. Ipak, kako je vrijeme odmicalo Mijo je sve dalje od očekivane nogometne prezentacije. Da ne spominjemo nakaradni noćni izlet, plakanje i kukanje, kako su prenijeli mediji u svezi CAKTAŠA. Nije mu to trebalo kao niti osječkom strategu Nenadu Bjelici oko odabira igraća za izvedbu najstrože nogometne kazne. Toro, usprkos problema oko realizacije mogao je biti osoba za šut s kreča. No, odluka struke bazirana je zasigurno i prije same utakmice oko izvođača jedanaesterca. Lovrić bi to žmirećki zakucao pod gredu, uvjereni smo. Ako nemate rješenje uvijek je tu momčadski kapetan koji mora preuzeti odgovornost. Pa što bude. Gnjev, bijes ili revolt navijačkog puka zamjetan je u komentarima, i ljudi na to imaju puno pravo. Struka je pogrešno odabrala iz milijun razloga. 

Suđenje loše i da nije VAR tehnologija spašavala pogrešne procjene, bila bi to ogromna pljuska ljudima u crnom. Pokazalo se s razlogom da glavni sudac Fran Jović nije niti trebao biti odabran za glavnog djelitelja nogometne pravde. I ovako, javnost očekuje sankcioniranje suca, jer je sve moglo otići u posve krivom pravcu. Malo je falilo. Stoga, nemušta opravdanja su bespotrebna. Ne ponovilo se. 

HT Prva liga, 29. kolo: Osijek – Hajduk 0:0

Optimized by Optimole