Skip to content

PREMIJERA KOMEDIJE O NOVIM TEHNOLOGIJAMA: KADA UMJETNE INTELIGENCIJE DOBIJU LJUDSKO TIJELO I KRENU U WELLNESS

Predstava „Intelligenze Artificiali al Wellness“/ „Umjetne inteligencije u wellnessu“ ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca premijerno će biti izvedena u petak, 25. veljače 2022. u Dram(m)a centru „Zajc“ (Delta 5)

Milena Jerneić

Riječ je o završnom dijelu „Trilogije o umjetnim inteligencijama“ autora Giuseppea Nicodema započetom predstavom „Il bonsai ha i rami corti“/“Bonsai ima kratke grančice“ 2020. godine.

Treći je dio komedija kojom se Giuseppe Nicodemo pita što bi se dogodilo kada bi umjetna inteligencija dobila ljudsko tijelo.

„Život, ljubav i smrt teme su „Trilogije o umjetnim inteligencijama“ iščitane kroz neobičan odnos između novih tehnologija i ljudskih bića, dvaju entiteta koji se razlikuju po (ne)prisutnosti svijesti i prosuđivanja“, kaže autor, jedan od glumaca i koredatelj predstave Giuseppe Nicodemo te dodaje: „Baveći se utjecajem umjetnih inteligencija na naš svakodnevni život, istražujemo sami sebe, tko smo: istovremeno smo i Pinokio i Cvrčak, živimo od dvojbi, vjerujući da umjetne inteligencije mogu riješiti naše probleme poput deus ex machina Euripidove tragedije.“

U predstavi, koja na zabavan način traga za onim što nas čini ljudskim bićem i onim što čini ljepotu ljudskog života, koriste se i filmski citati o tehnologiji i wellnessu, a ponajviše odgovori koje je na pitanja autora doista dala umjetna inteligencija. Ova nesvakidašnja dinamična komedija puna je obrata, brzih i duhovitih dijaloga, a osim smijeha donosi i pjesmu te zabavne razgovore o životu i algoritmima ljubavi. 

Osim Giuseppea Nicodema u predstavi glume Leonora Surian Popov i Serena Ferraiulo. Predstava je nastala u koprodukciji s Bonawentura – Teatro Miele iz Trsta. Režiju potpisuju Giuseppe Nicodemo i i Sabrina Morena, scenografiju i kostimografiju Ivan Botički, izbor glazbe Giuseppe Nicodemo, oblikovanje svjetla Predrag Potočnjak, a oblikovanje zvuka Marin Butorac. Sponzor predstave je Thalassotherapia Opatija. Reprize su na programu 26. veljače te potom 4. i 5. ožujka, a predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom jeziku.

mala retrospektiva

Željko Bebek - Žuta ruža

Naziv izvođača: Željko BebekNaziv albuma: Niko više ne sanja (1989)Naziv pesme:...
12th Mar 2022

47. Samoborska glazbena jesen - Krešimir Špicer oduševio publiku

Samoborska glazbena jesen traje do 2. listopada uz nastupe vrhunskih glazbenika...
25th Sep 2022