Skip to content

U obilasku najpoznatije kontinentalne plaže u Hrvatskoj – Copacabane

Sve će biti spremno za kupališnu sezonu, tako da se Osječani, ali i žitelji Osječko-baranjske županije mogu kupati na uređenoj dravskoj obali

Boris Markuš

Njihova istina zna biti upakirana kao šareni bombon, a naša …

Odlučih iskoristiti vjetroviti , ali lijep i sunčan zimski dan, te sjedoh na bicikli i krenuh u terensko izviđanje. Put me nanio na pijesak uz lijevu obalu Drave kod popularno zvane „Kopike“. Kad tamo, ima se puno toga za zabilježiti. Od duge pješčane plaža uz rijeku Dravu i aktualnog uređenja bazenskog kompleksa, pa sve do kupača u Dravi!

Je l’ smo svi hedonisti? Hedonist je u potrazi za užitkom, a iz toga proizlazi da smo svi u određenom stupnju hedonisti. Da. Nisu to likovi koji su posvećeni isključivo sebi i baš ih boli briga za druge. Naprotiv, senzibilitet je kod njih na visokom nivou. Istina je da u današnje doba malo vremena povodimo radeći ono u čemu uživamo. Različite teorije motivacije se bave ovim pitanjem. 

Radovi na obnovi bazena na Copacabani

Grad Osijek započeo je prvu pravu rekonstrukciju bazenskog  kompleksa Copacabana koji je izgrađen 1976. godine. Radovi su u punom tijeku. Bazenski kompleks u protekle dvije godine bio je izvan funkcije. Bivša gradska vlast zatvorila je popularnu Kopiku. Novi gradonačelnik Ivan Radić još je u predizbornoj kampanji najavio da će bazeni do ljeta 2022. biti obnovljeni. 

U prvom dijelu rekonstrukcije, planira se izgraditi novi olimpijski bazen i rekonstruirati duboki okrugli bazen s kafićem i drugim atrakcijama, a u planu je rekonstrukcija i izgradnja postrojenja i filtracije, strojarnice i trafostanice. Novo kupalište, kao i svi bazeni, u potpunosti će biti prilagođeni za osobe s invaliditetom, a najzad će biti riješen i okoliš Kopike. Vrijednost prve faze je približno 30 milijuna kuna. Ceh uređenju platio je kultni i poznati restoran “Kopika”, koji je zatvoren od Nove godine. Gradska administracija treba odlučiti hoće li ići natječaj za zakup restorana ili će se projektom obuhvatiti i njegova obnova. Grad Osijek je vlasnik, a trgovačko društvo Športski objekti upravitelj Rekreacijskog centra Copacabana, samim time i restorana.