Skip to content

Klub navijača Bijelo-plavi nije konkurencija, a još je manje opozicija navijačkoj skupini Kohorta Osijek

”Ono što nas sve skupa veže, bez obzira na političke boje i dresove, jest lokalpatriotizam, ljubav prema bijelo-plavoj boji, gradu Osijeku i NK Osijeku”

Boris Markuš

Ovih se dana puno tinte prosulo na relaciji navijačka podrška, konstruktivna kritika i opaska ili sramotno vrijeđanja igračkog kadra. Sve je kulminiralo po završetku tekme u Zagrebu, gdje igraći Osijeka nisu željeli pozdraviti navijačku skupinu. Ne pamti se da su nogometaši morali, postrojeni u stavu mirno pred navijačkom ruljom, slušati prodike tzv. navijačkog puka. Toga nema u Osijeku. Klupska se privrženost manifestira preko glasne navijačke podrške s tribina Gradskog vrta. 
Udruga navijača svojim koreografijama na tribinama uvijek su bijelo-plavima bili dvanaesti igračI ovaj put ćemo stati uz naše igrače i pružiti im podršku jer smatramo da je to jedino ispravno u ovoj situaciji. Samo zajedno možemo ostvariti naše ciljeve. Zato svi dajmo podršku u nedjelju na prvom od derbija koji su na redu, svi na Gradski vrt, svi na istok! KOHORTAŠI

STANIMO NA LOPTU. Klub navijača Bijelo-plavi smiruje situaciju i ekipa traži jaču podršku … 

Igrači, stručni stožer, navijači: ‘ajmo svi skupa napraviti korak-dva unazad i smiriti se. Atmosfera među navijačima mora biti uvijek okrenuta bodrenju. Svi imamo isti cilj. Mi smo tu zbog vas, vi ste tu zbog nas. Uvredama nema mjesta, nigdje i nikako. Ali, kritika za lošu igru i nezalaganje mora biti moguća. Nije u redu da pojedinci svoje frustracije iskazuju uvredama. Nije u redu da zbog nekoliko uvreda ostatak navijača ne dobije pozdrav.
Bez sinergije, bez guranja u istom smjeru, nećemo stići tamo gdje želimo. Stoga – samo podrška i vidimo se na istoku! SAMO OSIJEK!
Dragi navijači i simpatizeri NK Osijek i svi vi koji ćete to tek postati!
Skorim upisom u Registar udruga u Osijeku će s aktivnim djelovanjem započeti Klub navijača Bijelo-plavi, neprofitna udruga osnovana s ciljem reaktiviranja i proširivanja navijačke i simpatizerske baze Nogometnog kluba Osijek, ali i drugih osječkih sportskih kolektiva.
Trenutne igre i rezultate našeg voljenog kluba ni izbliza ne prati podrška kakvu klub zaslužuje, a zdravstvena ugroza koja je zahvatila cijeli svijet, temperaturni minusi, neuvjetni Gradski vrt i televizijski prijenosi ne mogu i ne smiju biti izgovor. Jer za nešto što se voli, uvijek se nađe način.
Kompletan proglas KN Bijelo-plavi možete pročitati na linku ispod.
https://www.bijelo-plavi.hr/
Medijska pozitiva stiže iz najpopularnije i najčitanije regionalne dnevne novine Slavonije i Baranje
No, simbioza momčadi i navijača važan je element i nismo jednom svjedočili utakmicama u kojima su možda i ključni podražaji za bijelo-plave znali doći s tribina. Pobogu, Osijek je usred žestoke bitke za naslov prvaka, a u takvim okolnostima se nestvarnim čini da momčad nema unisonu podršku svojih navijača. Uopće ne sumnjamo kako će ona biti takva u nedjelju protiv Rijeke. Zapravo, možda nije ni loše što su se uoči tog susreta duhovi uzburkali… piše Ivana Liović.

Kohorta: Nedjelja,
17.30, svi na istok!

Svi na Gradski vrt, svi na istok! KOHORTAŠI
Svi na Gradski vrt, svi na istok! KOHORTAŠI