Skip to content

PRIJELOMNA VIJEST! Održana telefonska sjednica vlade: Limitiramo cijenu naftnih derivata

Osnovni benzin se zamrzava na 11,37, dizel na 11,29 kuna, odluka odmah stupa na snagu

Boris Markuš

Vlada je na današnjoj telefonskoj sjednici odredila cijene naftnih derivata koje će vrijediti idućih mjesec dana. Kako je navedeno u priopćenju, cijena benzina (Eurosuper 95) bit će 11,37 kn/l, dizela (Eurodizel) 11,29 kn/l te plavog dizela 6,50 kn/l.

Predsjednik Vlade Plenković danas je u razgovoru s novinarima poručio da je Vlada vodeći računa o građanima na današnjoj telefonskoj sjednici donijela odluku o limitiranju cijena naftnih derivata. 

Premijer Plenković rekao je da Vlada ponovno zamrzava cijene osnovnih goriva, ali i plavog dizela, zbog izglednog rasta cijena naftnih derivata, i to 11,37 kuna za benzin, 11,29 kuna za dizel i 6,50 kuna za plavi dizel.

“S obzirom na izgledan rast cijena naftnih derivata odlučili smo ponovno donijeti uredbu kojom ćemo limitirati cijene eurosupera 95 na postojećih 11,37 kuna, dakle to je cijena koja je otprilike dva, tri tjedna i ona će ostati idućih mjesec dana, te dizela na 11,29 kuna”, rekao je premijer na press konferenciji nakon sjednice vodstva HDZ-a.

Dodao je da će Vlada limitirati i cijenu plavoga dizela koji se koristi u poljoprivredi i ribarstvu, na 6,50 kuna.

Istaknuo je da time Vlada daje još jednu poruku, istina intervencionističku, kojom pokazuje da na ovaj način država vodi računa o svojim građanima i njihovom standardu.

“Odluka će biti objavljena danas i stupit će na snagu odmah”, rekao je Plenković

“Prema tome sutra ista cijena benzina – običnoga eurosupera 95, običnog i plavog dizela, dok cijena premium goriva neće biti limitirana. Onaj tko ima novca i želi si priuštiti najkvalitetnije gorivo, taj može to i nabaviti”, zaključio je Plenković.

Održana telefonska sjednica vlade Limitiramo cijenu naftnih derivata
Optimized by Optimole