Skip to content

Kampanja „Ne odustajem”, prva ovakva kampanja u Hrvatskoj koja se bavi metastatskim rakom dojke

Gibonni i hrvatske pjevačice novom obradom pjesme ”Ne odustajem” pružili podršku ženama s metastatskim rakom dojke

Venina Markuš

”Za mene je privilegij biti dio ove kampanje i velika čast stajati uz ove žene, te koliko je moguće biti im pri ruci. Naglašavam hrabre žene, a ne neustrašive. Jer neustrašivi su oni koji se ne straše, a hrabri su oni koji usprkos strahu i rizicima svejedno ne napuštaju prvu crtu, i ne odustaju. Da sam s vama, da mogu, sad bih se ustao i zapljeskao ovim hrabrim ženama. Dopustite nam da učimo od vas”, kazao je glazbenik Gibonni.

Kampanja „Ne odustajem”,  prva ovakva kampanja u Hrvatskoj koja se bavi metastatskim rakom dojke, pokrenuta je u suradnji s Udrugom NISMO SAME, uz podršku udruga Onkoput, Sve za Nju i Europa Donna 

Jedna bolest, tisuću različitih priča. U Hrvatskoj svake godine skoro tisuću žena oboli od metastatskog raka dojke. Važnu ulogu u borbi s ovom bolešću ima i opća razina osviještenosti i dobra informiranost svih dionika društva. Promociji je prisustvovala i savjetnica ministra zdravstva Vera Katalinić-Janković koja je rekla da je Hrvatska, unatoč COVID-19 krizi, intenzivirala aktivnosti u borbi protiv raka jer su maligne bolesti jedan od vodećih javnozdravstvenih problema u Hrvatskoj i Europi.

Priče pacijentica, ali i stručna predavanja liječnika, te savjeti kako se nositi s dijagnozom, nuspojavama liječenja, kao i savjeti kako biti podrška i ostale važne informacije o metastatskom raku dojke mogu se pronaći na službenoj stranici www.neodustajem.hr.

Snimio Borna Hržina .jpg

Nismo same zahvaljuju  svim sudionicima i partnerima koji su pružili veliku podršku ovoj važnoj inicijativi, a posebice autoru pjesme, glazbeniku Zlatanu Stipišiću Gibonniju, producentu Nikši Bratošu, mladim pjevačicama, glazbenoj menadžerici Lidiji Samardžija, redatelju Borni Hržini. Zahvala ide i donatorima i partnerima, tvrtki Prostoria, kompaniji Pfizer te PR agenciji Paradigma, uz čiju je svesrdnu podršku ova kampanja i realizirana.