Skip to content

ESEJ DAVIDA CORTÉSA CABÁNA O BILOSNIĆEVOJ “AFRICI” OBJAVLJEN U SEDAM ZEMALJA

Esej Davida Cortésa Cabána, uglednog portorikanskog pjesnika i kritičara, izvanrednog profesora na Odjelu za moderne jezike na Hostor Commumity Collge u New Yorku, o zbirci pjesama „Afrika“ Tomislava Marijana Bilosnića, objavljenoj na španjolskom jeziku u Salamanci u Španjolskoj, ovih je dana objavljen u časopisu „Osvit“ br. 107-108., godište XXVII., 2021., u Mostaru, a kojega izdaje Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne

Tomislav Marijan Bilosnić

Bilosnićeva „Afrika“ do sad je objavljena na španjolskom, engleskom, rumunjskom i albanskom jeziku. U Španjolskoj je objavljena u Salamanci u redakciji Alfrerda Péreza Alencarta i prijevodu dr. Željke Lovrenčić, u izdanu izdavačke kuće Trilce. Na engleski jezik „Afriku“ je preveo Roman Karlović, a na rumunjski Elena Țǎpean, a objavljena je u izdanju biblioteke časopisa „Orizont Literar Contemporan“ u uredništvu Daniela Dragomirescua. Izdavalačka kuča „Jonalda“ u Elbasanu „Afriku“ je objavila u prijevodu Kujtima Agalliu.

Esej Davida Cortésa Cabána o Bilosnićevoj zbirci „Afrika“ izazvao je veliko zanimanje na više strana svijeta, pa je tako, uz Bosnu i Hercegovinu, gdje je objavljen i u časopisu „Motrišta“, objavljen i u više drugih zemalja, kao što su Španjolska, Meksiko, Venezuela, Austrija i Rumunjska, a za slijedeću godinu najavljuje se i u Mađarskoj, Makedoniji i Albaniji.

See also  EGZOTIČNI SVIJET S DRUGOG KONTINENTA