Skip to content

Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici Osijek 2021.

29. – 31. listopada 2021. godine – Sportska arena Gradski vrt Osijek

Boris Markuš

Drage gimnastičarke i gimnastičari, treneri i suci, prijatelji gimnastike, ispred Hrvatskog gimnastičkog saveza upućujem Vam srdačnu dobrodošlicu na Prvenstvo Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici, koje će se od 29. do 31. listopada 2021. godine održati u sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku

Nažalost, i ova godina obilježena je pandemijom koja je prouzročila promjene u kalendaru natjecanja, a posebno u prvom dijelu sezone kada je zbog nemogućnosti treniranja većina natjecanja otkazana. Ipak, uz vrijedan angažman izvršnih organizatora, tijekom jeseni uspjela su se realizirati sva regionalna natjecanja, odnosno kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske 2021. Uz 30. Prvenstvo Hrvatske u apsolutnom programu, ove godine održava se i 1. Prvenstvo Hrvatske u slobodnom i obaveznom programu. Prilika je to za naše gimnastičarke i gimnastičare koji nemaju uvjete i mogućnosti pripremiti zahtjevan apsolutni program, ali unatoč tome vrijedno treniraju u drugim programima, da se natječu na nacionalnoj razini i osvajaju odličja na Prvenstvu Hrvatske u svojim kategorijama. Organizacija ovog natjecanja dodijeljena je Gimnastičkom društvu Osijek-Žito, koje već godinama pokazuje zavidnu razinu organizacije gimnastičkih natjecanja kroz Svjetski kup, kao i Prvenstvo Hrvatske lani, te vjerujem da će i ove godine natjecanje zadržati visoki standard i da će se svi sudionici osjećati ugodno i sigurno tijekom boravka u Osijeku.

Izvršni organizator pridržavat će se epidemioloških okvira nadležnih institucija kako bi maksimalno zaštitili sudionike natjecanja te je važno da i klubovi obrate pažnju na upute vezano uz epidemiološke mjere i protokole tijekom natjecanja. Izvršnom organizatoru želim da uspješno organizira natjecanje, sucima da odrade svoj posao na najvišoj razini, a svim natjecateljima želim puno sportske sreće i uspjeha. Svima koji dolaze na Prvenstvo Hrvatske želim sretan put i da svojim kućama s ovog natjecanja ponesu lijepe uspomene.

Predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza dr.sc. Marijo Možnik

Dragi sportski prijatelji,

Veliko nam je zadovoljstvo i čast i ove godine ugostiti Vas u okviru organizacije Prvenstva Hrvatske u MŽSG. Nastavno desetogodišnjem iskustvu organizacije Svjetskog kupa u

See also  Mandžukiću jedna utakmica kazne

gimnastici, drugu godinu za redom, organiziramo i Prvenstvo Hrvatske u MŽSG. U narednim danima Grad Osijek i Osječko – baranjska županija postat će središte hrvatskog gimnastičkog svijeta i posebno nas veseli što ćemo mi i naši sugrađani moći uživati u vrhunskim gimnastičkim izvedbama u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici u svim programima i na svim nivoima. Prilika je to da se promovira sport u našem gradu i našoj županiji, ali i da se promovira naš grad i turistička ponuda našeg kraja svima koji budu dolazili iz cijele Hrvatske. Unatoč pandemiji virusa COVID – 19 i otežanim uvjetima za organizaciju i ovog puta dat ćemo sve od sebe da sve prođe u najboljem redu. Pridržavajući se svih propisanih epidemioloških mjera, namjera nam je biti primjer organizacije sportskih natjecanja i okupljanja u ovako zahtjevnim vremenima, a naravno i zaštite zdravlja svih natjecatelja, sportskih djelatnika i posjetitelja. Na natjecanju očekujemo preko 400 sportašica i sportaša te pored toga veliki broj trenera, sudaca, sportskih djelatnika i gledatelja iz cijele Hrvatske. Želimo svima puno uspjeha na predstojećem natjecanju, da prođe sve bez ozljeda, da svi ostvare svoje sportske ciljeve i da se zdravi i zadovoljni vrate kućama.

Vladimir Mađarević, direktor natjecanja