Održana dječja radionica slikarstva dr. Zorice Majnarić na trećem Faro Art Festivalu u Križevcima

Treći Faro Art Festival održan je od 8. do 10. listopada u Križevcima u organizaciji Pokreta Fokolara. Faro Art Festival je međunarodni, međugeneracijski i interaktivni vikend festival koji promiče ljepotu i neprolaznost umjetničkog stvaranja, prezentira se preko raznih radionica i programa – radionica slikarstva održana je pod vodstvom dr. Zorice Majnarić te radionice poezije, kaligrafije, filmska radionica, radionica glume i radionica fotografije

Marijana Šatrak

Dr. Zorica Majnarić, članica Križevačkoga likovnoga kruga, provela je svoj radni vijek u Križevcima, a posljednjih godina te posebno nakon umirovljenja počinje intenzivno slikati. Pohađala je tečajeve slikarstva kod istaknutog hrvatskoga slikara hiperrealiste profesora Zorana Homena. Zamoljena i, naravno kako je Zorica dobrodušna osoba, od srca je prihvatila voditeljsko mjesto za radionicu slikarstva. Na radionici slikarstva prisustvovalo je petnaestak djece različitih dobnih granica, gdje im je Zorica prezentirala jednu od najzahtjevnijih slikarskih tehnika, ulje na platnu. Zaigrani dječji duh i mašta su odradili ostalo. Tijekom tri dana nastalo je puno lijepih slikarskih dječijih radova koji su po završetku programa Faro Art Festivala i bili izloženi i sačinili jednu lijepu cijelokupnu izložbu.
U centru Mariapoli u Križevcima održan je treći po redu Faro Art Festival u organizaciji Pokreta Fokolara.
Faro Art Festival je međunarodni, međugeneracijski i interaktivni vikend festival koji promiče ljepotu i neprolaznost umjetničkog stvaranja, prezentira se preko raznih radionica i programa (radionica slikarstva, radionica poezije, radionica kaligrafije, filmska radionica, radionica glume, radionica fotografije).
Faro Art Festival trajao je tri dana, osim radionica u popodnevnim terminima nudio je zabavni program za djecu, oslikavanje lica, posjet muzeju i knjižnici Grkokatoličke biskupske rezidencije ili ste se jednostavno mogli opustiti i uživati u atriju biskupskog dvorca gdje su križevački glazbenici iskoristili priliku za sviranje svoga instrumenta u akustičnom prostoru.
Festival je počeo u petak 8. listopada i završio 10. listopada 2021. godine.